Imamo intervju

Američka glazbenica u Zagrebu: 'Ne diskriminiram glazbu'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Odlična Rykarda Parasol predstavit će novi album 30. rujna u zagrebačkom Klubu, a glazbenica je odvojila malo vremena za nas i odgovorila nam na par pitanja.

Rykarda Parasol vraća se u Zagreb gdje će 30. rujna nastupati u Klub-u. Odlična glazbenica promovirat će svoj četvrti studijski album 'The Color of Destruction' koji uključuje i gostovanje Dante White.Alianoa (Starlite Desperation, Dante vs Zombies) i backvokala Barta Davenporta.

Pogledaj i ovo showbuzz Ne propustite Novo zabavno putovanje: Green Gold Club u novom ruhu

Petar Grašo sprema koncert u Lisinskom za 20 godina karijere: 'Sve mi je bitnije od slave'

Često opisivana kao glazbeni spoj Nick Cavea i PJ Harvey, uspoređivana s Nico and The Velvet Underground i Johnny Cashom, Rykarda Parasol stvara glazbu, isprepletene niti i priče pune sirovih, mračnih i iskrenih tekstova, punu dubljeg značenja i melankolične atmosfere. Svoj treći studijski album 'Against The Sun' je izdala 2013. za EMI Music Poland, a u sklopu promotivne europske turneje nastupila je u Klubu Močvara u organizaciji Lynx Lynx Music.

Pričali smo s njom prije samog koncerta, pa nam je Rykarda i sama otkrila što očekuje domaću publiku.

 

Ovo nije vaš prvi dolazak u Hrvatsku, pa što van ovoga puta pripremate?

Izvodit ćemo pjesme s mojeg novog albuma 'The Color of Destruction', a izvodit ću sa svojim triom

Rođeni ste u San Franciscu, no puno putujete... koje vam je omiljeni mjesto koje ste posjetili do sada?

Da, rekli su mi da sam rođena u San Franciscu no ja se ničega ne sjećam. Mislim da mi je omiljeni Meksiko, no zapravo i nemam nekih velikih favorita. Da imam, ne bih imala potrebu toliko putovati.

Što je vaša najveća inspiracija?

Vrijeme, udaljenost i nekakva reakcija.

Kako vi gledate na današnju popularnu glazbu?

Ne diskriminiram glazbu. Ako mi se pjesma sviđa, sviđa mi se. Pjesma katkad može biti samo lagana zabava, a katkad ima neko duboko značenje i umjetničku kvalitetu. Uvijek ima barem malo umjetnosti u svijetu zabave i obrnuto. No morate znate da se u Americi popularna glazba doživljava na drugačiji način. Svugdje drugdje to je komercijalna glazba i zapravo želi obuhvatiti što je više ljudi moguće. Globalno gledajući. Velike kompanije upravljaju radio postajama u Americi i vrlo rijetko alternativni glazbenici budu dio te scene, no postoje druge platforme. Ne obraćam previše pažnje na sve to. Ne želim zabaviti nikoga drugoga osim svoje duše.

Što biste savjetovali mladim glazbenicima?

Najvažnije je doći na vrijeme i pripremiti se za nastup. To je 80% posla, nemojte gubiti vrijeme drugima i uvijek daj sve od sebe kad izvodiš pjesmu. Nije važno koliko tonova možeš odsvirati na gitari, već što najbolje predstavlja pjesmu. Uvijek je pjesma najvažnija.

Već cijelo desetljeće Rykarda Parasol kreira svoj vlastiti glazbeni izričaj i vlastite pjesme koje istovremeno i producira, koje zrače i vibriraju visoko stiliziranom audio-vizualnom estetikom dok vlastiti mračan zvuk sama opisuje kao rock noir, koji kao i film noir jest stilizirano dramatičan, oštar u svom cinizmu i psihologiji te ispunjen nepredvidivim preokretima. Moći ćete je čuti i UŽIVO 30. Studenog u zagrebačkom Klubu. Nikako ne pripustite ako želite čuti nešto drugačije!

KLUB ima i 2 karte za čitatelje Dnevnik.hr-a, pa nam na mail natjecaj@novatv.hr pošaljite zašto želite na koncert :)

Sretna dobitnica je: 

Vedrana Klepica

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45 kn dok će na dan koncerta cijena biti 60kn. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop, Varšavska 1, Dirty Old Shop, Tratinska 18 i na entrio.hr.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene