458373
458373
458373
458373
458373

INA uručila donaciju Klinici za dječje bolesti Zagreb

  • , 25.11.2016., 16:30
  • Autor:
  • komentara

Ova je treća u nizu od šest donacija koje će INA uručiti pedijatrijskim odjelima diljem Hrvatske

 
 
 
 
Klinika za dječje bolesti (Foto: Borna Filić /Pixsell)
Klinika za dječje bolesti (Foto: Borna Filić /Pixsell)

INA je uručila donaciju Klinici za dječje bolesti Zagreb. Inina donacija u iznosu od 86.000 kuna koju je prim. Nedi Striber dr. med., zamjenici ravnatelja Klinike, uručio g. Niko Dalić, član Uprave Ine, omogućit će Zavodu za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb nabavku aparata „Sahara“ za potrebe transplantacije autolognih perifernih hematopoetskih matičnih stanica kod pacijenata. Djecu su razveselili i košarkaši KK Cedevita i poznati glumci Igor Mešin i Rene Bitorajac koji su im u posjet u bolnicu stigli s prigodnim poklonima.

Klinika za dječje bolesti (Foto: Borna Filić /Pixsell)

G. Dalić tom je prilikom izjavio: „Ovo nije prvi put da smo u Klaićevoj te me veseli što je INA i ovom prilikom mogla doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju najmlađih pacijenata koji se hrabro bore protiv ozbiljnih bolesti. INA kao društveno odgovorna tvrtka uvijek nastoji pomoći zajednici u kojoj posluje te je ovo je treća u nizu od šest donacija koje je smo pripremili za pedijatrijske odjele diljem Hrvatske.“

„Zahvaljujemo Ini što nas je i ove godine, kao što to tradicionalno čini, popratila u svom humanitarnom djelovanju. Ovom vrijednom donacijom i kupnjom aparata „Sahara“ poboljšat će se uvjeti i kvaliteta transplantacije matičnih stanica, čime ćemo, uvjerena sam, postizati još bolje rezultate i pospješiti liječenje naših najtežih, malih bolesnika“, izjavila je prim. Neda Striber dr. med., zamjenica ravnatelja.

Inina donacija Klinici za dječje bolesti (Foto: Borna Filić /Pixsell)

Klinika za dječje bolesti Zagreb (popularno zvana "Dječja bolnica" ili "Klaićeva") po svojem je ustroju i ulozi središnja i jedinstvena ustanova za zdravstvenu skrb za djecu i adolescente u Hrvatskoj. "Klaićeva" je ujedno i najveća dječja bolnička ustanova u Hrvatskoj: u godini se u bolnici hospitalizira više od 11.500 bolesnika i obavi više od milijun medicinskih postupaka, a kroz ambulante poliklinike godišnje prođe 230.000 bolesnika.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se