A oni su...

Imamo pobjednike 7. Vukovar film festivala!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Rumunjska Poza djeteta, hrvatski U braku sa Švicarcem i njemačko- azerbajdžanski film Ljuljačka za grobara pobjednici 7. Vukovar film festivala!

Članovi žirija u sastavu Đelo Hadžiselimović, Predrag Miki Manojlović i Branko Šomen donijeli su odluku o pobjednicima 7. Vukovar film festivala. Jednoglasno su se složili:

Pogledaj i ovo showbuzz Dođite i vi Francuski 'Brijači' za zagrijavanje prije Vukovar Film Festivala!

Zlatni šlep i otkup prava za hrvatsku distribuciju za najbolji dugometražni igrani film pripada filmu 'Poza djeteta', rumunjskog redatelja Calina Petera Netzera.

>> Svečano otvoren Vukovar Film festival!

'Teška, mračna, tužna priča iz života dvaju obitelji koji se isprepliću nakon tragične prometne nesreće dramatično oslikava stanje društva u kojem se radnja događa sa svim univerzalnim prepoznatljivostima današnjeg vremena: nemoćne ponosne skromnosti siromašnih, bahatosti i beskrupuloznosti bogatih, manipulacije, korupcije, izdaje i pohlepe. A sve kroz očajničku borbu roditelja- jednih koji su izgubili dijete i drugih koji se bore da ga ne izgube.“, riječi su žirija.

Zlatni šlep za najbolji kratki igrani film i novčana nagrada o 500 eura 7. Vukovar film festivala pripada filmu „ Ljuljačka za grobara“ azerbajdžanskog redatelja Elmara Imanova, nastao u njemačko produkciji.

Zlatni šlep i novčana nagrada od 1000 eura za najbolji dokumentarni film pripadaju hrvatskom filmu redatelja Arsena Oremovića, filmu „U braku sa Švicarcem“.

Žiri je predložio a direkcija Festivala prihvatila da se prvi put od ove godine uvede Nagrada Krsto Papić za poseban, pojedinačni doprinosu svim kategorijama u hrvatskom filmu. Jer je i sam Krsto Papić uvijek bio beskompromisan autor koji je s posebnim, suvremenim senzibilitetom otvarao nove vidike filmskog izričaja i pomicao granice filmske forme u kategorijama igranog i dokumentarnog filma za koje je po cijelom svijetu dobivao brojne nagrade.

Zato je odlučeno da Nagrada Krsto Papić ove godine pripadne glumcu Goranu Navojecu za ulogu u filmu „Visoka modna napetost“ Filipa Šovagovića koji je u ovom zaigranom eksperimentu uspio spojiti smijeh i suze naših svakodnevnih sudbina.

'Ovogodišnji 7. Vukovar film festival prikazao je dosad rekordnih 87 filmova na čak osam lokacija, ugostio 5 filmskih radionica, zabavio sa čak 4 velika koncerta. Ugostili smo preko 50 gostiju vezanih uz film a programski i lokacijski rast išao je i sa rastom medijske pojavnosti. 8. Vukovar film festival ići će kontinuiranom uzlaznom putanjom kako je to običaj kod svih entuzijastičnih projekata', kratki je osvrt organizatora festivala!.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene