456422
456422
456422
456422
456422

SASVIM ISKRENO "Naše svađe ušle su u legendu"

  • , 08.11.2016., 20:41
  • Autor:
  • komentara

Hus je otkrio dosad nepoznate detalje o odnosima unutar benda.

 
 
 
 
Husein Hasanefendić Hus (FOTO: Dusko Marusic/Pixsell)
Husein Hasanefendić Hus (FOTO: Dusko Marusic/Pixsell)

Bliži se dan kada će najveći hitovi Parnog valjka oriti Spaladium Arenom. Tim povodom jedan od osnivača grupe, legendarni Husein Hasanefendić Hus, otkrio je dosad nepoznate detalje o odnosima unutar benda.

Što očekuje publiku u Splitu, 19.11.2016., kada dolazite u Spaladium Arenu?
U Spaldiumu ćemo ponoviti koncepciju pulskog koncerta, a to znači programski i produkcijski najzahtjevniji koncert koji smo dosada postavili.  Ukratko, biti će mega.

OVDJE pročitajte i kako je Parni valjak dobio ime.

Kakvi su nastupi u Splitu?
Rijetki. Šalim se, iako u Splitu zaista ne sviramo prečesto, ti su nam koncerti važni jer je splitska publika prilično zahtjevna. Moraš dati maksimum, a onda znaju nagraditi.

Koliko su za normalno funkcioniranje važni odnosi unutar benda?
Odnosi unutar benda su ključni. Nikakav novac nas ne bi držao na okupu da se međusobno ne podnosimo. Kako možeš stvarati nešto dobro sa ljudima koji ti nisu dragi?

Parni Valjak (Foto: Miroslava Novak)

Jesu li unutar benda prisutne svađe i koliko su one konstruktivne?
Naše svađe nakon koncerata, koje bi ja nazvao malo glasnijim raspravama, su ušle u legendu. Ljudima oko nas nije jasno šta se mi to dernjamo kad je sve bilo super. Mi imamo svoje kriterije i sve te rasprave ili svađe proizlaze iz želje da bude još bolje.

Koliko se današnja glazbena scena razlikuje od one prije četiri desetljeća?
Danas se glazba češće tretira kao proizvod, kao potrošna roba. Estrada u onom svom jeftinom značenju je prisutnija i dominantnija nego nekada. Nema toliko entuzijazma i idealizma ali to naravno ne treba generalizirati.

Husein Hasanefendić Hus (FOTO: Dusko Marusic/Pixsell)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se