444196
444196
444196
444196
444196

PREMIJERA Pjesma koja će vas osvojiti

  • , 22.07.2016., 12:15
  • Autor:
  • komentara

Ženski akustični duo s pjesmom 'Paralelni svijet' nastupit će na 19. Večerima dalmatinske šansone.

 
 
 
 
The Blondes (Foto: PR)
The Blondes (Foto: PR)

„Paralelni svijet“ je naziv pjesme koju kantautorice ženskog akustičnog dua „The Blondes“ (čije su članice Emanuela Lazarić i Kristina Radovčić) koju ove godine 20.08 predstavljaju na 19. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku.

The Blondes (Foto: PR)Autorica glazbe i teksta je Kristina Radovčić, dok je za aranžman ovoga puta zaslužan Zvjezdan Ružić, producent, aranžer i jazz pijanist koji višestruko nagrađivan nagradama Status i Porin.

"Tema pjesme je ljubav, ali ne ljubav koju ćeš izgubiti, već ljubav kao spas. Ona čista, emotivna ljubav prema nekome za koju se hvataš kao za slamku spasa, koja je bijeg u paraleni svijet od realnosti koja je kruta i osuđujuća, bijeg od izgubljenog društva koje sve bazira na materijalnom. "Paralelni svijet" je zapravo svijet dječje neiskvarenosti i dubokih emocija između dvoje ljudi." - objasnila je autorica Kristina Radovčić iz The Blondes.

The Blondes (Foto: PR)Spot koji izlazi za nekoliko tjedana je standardno neobičan i 'pomaknut' jer dolazi iz radionice Ire Tomić i Johna Karduma, a u njemu  će se naći  i super gosti iznenađenja!

Podsjetimo, The Blondes, zajednički rad pokreću 2013. godine kada obje, "zbog krize u struci" ostavljaju poslove (dizajnerice interijera i arhitektice) i posvećuju se isključivo glazbi. Javnosti su se predstavile pjesmom "Zavavek kuntenta", "čakavskim rock fadom" kako su je same nazvale, pisane na dijalektu, iako čakavština nije njihov glazbeni izričaj, a nju je slijedila "Dobrodošli na početak" s odličnim video spotom u maniri Tima Burtona.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se