Sjajna prilika

Gričevanje traži svježu krv i najavljuje nastavak programa!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Gričevanje traži mlado glazbeno meso!

Nakon što su najavili glazbene legende koje nastupaju na Griču, ekipa Gričevanja uz podršku Tuborga predstavlja još glazbenih poslastica kojima će oduševiti svoje fanove. Uz najavu cijelog programa otvara se i poseban natječaj „Gričevanje traži svježu krv“, u čijem kotlu su organizatori pripremili za svakoga po nešto - Demonique natječaj za demo bendove, natječaj Strašno dobra priča, te Strašno dobra špica.

>> Festival Gričevanje: Urban, Dječaci, The Bambi Molesters i Psihomodo Pop!

Pogledaj i ovo showbuzz Zabava u gradu Prvu večer Gričevanja otvorili Dječaci!

Gričevanje traži mlado glazbeno meso! Put do gore nije nikad bilo lakši, a Gričevanje poziva sve demo bendove da se prijave na natječaj Demonique na kojem će dati svježu krv našim koncertnim nastupima. Bend koji pobijedi na natječaju svirat će 14. travnja kao predgrupa sastavu Urban&4. Vašu paranormalno dobru glazbu prijavite na naš facebook profil. Nakon toga će žiri sastavljen od predstavnika pokrovitelja festivala Tuborga, medijskih pokrovitelja i izdavačkih kuća odlučiti o 3 najbolja benda koja će nastupati u bonbon baru u subotu 13. travnja od 13 do 14 sati. No to nije sve, publika će imati završnu riječ, te će, po njihovom odabiru preko glasačkih listića, na samom koncertu biti odabran najbolji od ta 3 benda koji će nastupiti prije samog Urbana.

Niste muzičar ali ste jedan od onih koji vole iskakati iz grma i plašiti prolaznike, pričati najstrašnije priče na kampiranjima, volite hororce, ili jednostavno želite pisati strašne priče? Otpustite maštu s lanca i pošaljite nam priču od koje će se svi na Griču upiškiti u gaćice od straha. Radnja priče ne mora biti isključivo vezana uz Grič i strašne gornjogradske legende, ali namjera je da sa svojom jezivom pripovijetkom prestrašite one koji slušaju ili čitaju. Priča može biti duga najviše 800 riječi.

10 najboljih priča prethodno će odabrati žiri, a najbolje priče će se nakon prestanka glazbenog programa uz svijeće čitati u bonbon baru pred publikom, a osvajanju titule najstrašnije priče pomaže i najveći vrisak publike. Najbolju i najstrašniju priču odabranu na čitanju promovirat ćemo po našim stranicama i društvenim mrežama, kao i na stranicama medijskih pokrovitelja Gričevanja. Naši će sponzori svima koji su odabrani osigurati strašno dobre poklon pakete.

Da se ne bi reklo da mislimo samo na glazbenike i pisce, pripremili smo nešto i za sve koji se amaterski ili profesionalno bave filmom, animacijom, programiranjem, video mappingom ili drugim tehnikama i vještinama za obradu slike i zvuka. Želite li da vaš rad vidi tisuće ljudi? Želite da vaša scena iz filma bude poznatija od one iz Hitchochkovog Psychoa? Gričevanje nudi priliku da Gornji grad zavijete u strašno dobru špicu koja će natjerati sve posjetitelje da pojedu noktiće od straha.
Žiri će odabrati 3 najbolja uratka koja će se vrtiti na glavnoj pozornici prije koncerata i to pred nekoliko tisuća ljudi na fasadi Galerije Klovićevi dvori.

Od tri finalista koje je odabrao žiri, organizatori Gričevanja odabiru pobjednika koji će, uz nagrade pokrovitelja, za nagradu biti angažiran da proizvede najavni jingl za slijedeće Gričevanje.
Svi natječaji su otvoreni do 04. travnja, tj. do početka Gričevanja. Demonique natječaj za demo bendove prijavljujete na našem facebook pageu, dok natječaje Strašno dobra priča i Strašno dobra špica prijavljujete na info@gricevanje.com.


A što vas očekuje gore od 04. do 14. travnja?

Uz već najavljen Dječake koji otvaraju Gričevanje 4. travnja, The Bambi Molesterse koji nastupaju 7. travnja, 11. travanj je rezerviran samo za Psihomodo Pop, te Urbana&4 koji 14. travnja zatvaraju Gričevanje u vještičjem kotlu iščarobirano je još programa.

5. travnja stiže Gatuzo, eksplozivni rock dvojac kojeg krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. Ha Det Bra je legendarni zagrebački hardcore / noise-rock bend osnovan 1992. godine, te nedavno ponovo okupljen, a s metal predgrupom Moraines nastupaju 6. travnja. 8. travnja ćete vidjeti kao se vežu glazba i gluma – nastupaju Luni Megumi, mladi post-punk sastav čiji je idejni i kreativni vođa glumica Ivana Roščić. She Loves Pablo je četveročlani groove-rock bend iz Zagreba, a uz njih ćete levitirati 9. travnja. ABOP izvodi elektronsku glazbu uživo, a kako zvuči njihova verzija elektronike poslušajte 10. travnja. Jedan od najstarijih glazbenih portala odlučio je proslaviti 12. rođendan s bendovima koje su njihovi čitatelji proglasili među najboljima u pojedinim kategorijama.

To su U pol' 9 kod Sabe koji imaju najbolji singl „Prihvaćam sve“, Punčke koje su najbolji demo bend i Svemir, a rođendanska fešta Terapije.hr je na rasporedu 12. travnja. Rochelle Rochelle nastupaju 13. travnja, a s njima ćete doživjeti kreativne visine.

Festival Gričevanje u vrlo kratkom roku etablirao se kao open air festival dobre zabave i izvrsnih koncerata. Jedinstven je po tome što se odvija na otvorenom u samom centru grada te je vezan upravo uz predivno povijesno mjesto i poznatu zagrebačku priču o Gričkoj vještici.

Kao pokrovitelj festivala, Tuborg od samih početaka podržava vještičarenje i gričevanje na Gornjem gradu. Uz odličan glazbeni program i kreativan koncept, Gričevanje savršeno odgovara vrijednostima Tuborga jer garantira dobru zabavu i druženje. Tako Tuborg nastavlja s ulogom službenog osvježenja festivala, a pobrinut će se i za odličnu atmosferu kako bi ova zagrebačka proljetna priča bila prvi izbor za sve posjetitelje željne dobre zabave.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene