Intenzivne probe

Midsummer Scene Festival: Glumci iz cijelog svijeta oduševljeni ljepotama Hrvatske

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumački ansambl Midsummer Scene Festivala na posljednjim je probama uoči premijere.

Glumci su u gradu. Međunarodni glumački ansambl Midsummer Scene Festivala posljednjih je dana u intenzivnim probama za premijeru predstave San Ivanjske noći Williama Shakespearea koja će se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac održati 24. lipnja u 21:30 sati, u režiji Helen Tennison. Veselo glumačko društvo koje broji devet članova uz redateljicu Helen Tennison, uspjelo je pronaći vremena za razgledavanje grada i kulturne baštine. Glumce predvođene Hrvatom Filipom Krenusom najviše je oduševilo prvo kupanje na čarobnom otoku Lokrumu. Glumica Susan Hingley porijeklom iz Japana drugu je godinu zaredom u Dubrovniku pa je i ona s veseljem kolegama Sheetal Kapoor, Kudzanayi Chiwawi, Hannah Brackstone-Brown, James Burtonu, Matthew Maltbyu, Lainey Shawu i James Wordsworthu pokazala sve čari Grada.

Pogledaj i ovo Midsummer Scene festival (Foto: PR) Nikad bogatiji program Intrigantnim scenama "Romea i Julije" predstavljen Midsummer Scene festival

Otkrila im je omiljene hrvatske gastronomske delicije, ali i omiljena mjesta za opuštanje i zabavu. Osim Susan i Filipa, ostatak glumačke postave prvi je put u Hrvatskoj pa s velikim zanimanjem svaki slobodni trenutak provode u istraživanju ljepota naše zemlje. Sve njih zbližilo je četvrto izdanje Midsummer Scene Festivala, jedinog hrvatskog festivala na engleskom jeziku. Sudeći prema interesu za premijernu izvedbu Sna Ivanjske noći, ovogodišnji bi festival mogao potući sve dosadašnje rekorde posjećenosti. Predstave će se igrati svaku večer od 24. lipnja do 5. srpnja, izuzev 27. lipnja kada će se održati već tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Midsummer Scene Festival ove sezone nastavlja i suradnju s Domom Marina Držića te Društvom prijatelja dubrovačke starine putem projekta kojim se posebno ponose u godini obilježavanja 450 godina smrti Marina Držića – Držić meets Shakespeare. Izložba fotografija britanskog umjetnika Bari Goddarda bit će otvorena u palači Sponza za vrijeme trajanja festivala. Festival Midsummer Scene projekt je Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice za Festival mogu se kupiti online na www.midsummer-scene.com i www.ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u TZ Dubrovnik na Pilama i u Luži.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene