Nova komedija

Gdje si bio '45?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Partizansko-ustaško-četnički spektakl koji odgovara na pitanje: gdje si bio '45-te?

Prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije, Narodni heroj Ljiljan Vidić redatelja Ivana-Gorana Viteza, stiže u kina 31. 12. 2015. Saznajte pravu istinu o Drugom svjetskom ratu, NOB i NDH, sada napokon i na filmskom platnu.

Pogledaj i ovo Anja Šovagović i Dragan Despot Hrabar početak ljubavi! Naš glumački par stao je pred oltar nakon četiri dana veze, a svoju priču koja i dalje fascinira javnost ovih dana posebno slave!

Put putujem, a žao mi... poznati Hrvati u bijelom svijetu

Narodni heroj Ljiljan Vidić prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu 'Čimbenik X': pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat. Saznajte tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, a tko u prvom hrvatskom talent showu; kako su u 40-ima izgledali šoping centri, a kako razgovori za posao; koji je automobil Hitler poklonio Paveliću i kakve je mudre misli Tito zapisao u svojem nikad objavljenom priručniku za samopomoć.

Film 'Ti mene nosiš' na visokom drugom mjestu u borbi za Oscara

Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Narodnog heroja Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, još uvijek se dijelimo na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac - i kako stvari stoje, još ćemo se načekati dok dobijemo zvijezde veće od Tita i Pavelića.

U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler.

Uz redatelja Ivana-Gorana Viteza, autorski tim čine scenarist i autor songova Zoran Lazić, direktorica fotografije Tamara Cesarec, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, supervizorica maske Slavica Šnur, montažer Mato Ilijić, skladatelji Hrvoje Štefotić i Jelenko Hodak, te producent filma Ivan Maloča.

Narodni heroj Ljiljan Vidić stiže u kina na Staru godinu, a tijek narodne borbe možete pratiti već danas na Facebooku www.facebook.com/ljiljanvidic.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene