453031
453031
453031
453031
453031

FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ Organizira 32. svečani koncert "Pismo moja, hrli tamo"

  • , 10.10.2016., 12:57
  • Autor:
  • komentara

Zagrebačkoj će se publici i ove godine predstaviti jedanaest najuspješnijih klapa s ovogodišnjeg jubilarnog 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016.

 
 
 
 
FDK Omiš (Foto: PR)
FDK Omiš (Foto: PR)

Festival dalmatinskih klapa Omiš, po 32. put, organizira tradicionalni Svečani koncert pod nazivom „Pismo moja, hrli tamo (Zagrebu na dar)“ koji će se održati u petak, 4. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30 sati. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.

FDK Omiš (Foto: PR)

U iznimno zanimljivom programu Svečanog koncerta, zagrebačkoj će se publici i ove godine predstaviti jedanaest najuspješnijih klapa s ovogodišnjeg jubilarnog 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016., i to:

FDK Omiš (Foto: PR)

Muške klape: VINČACE – Novi Vinodolski, SV. NIKOLA – Metković, BUNARI – Vodice, CONTRA - Split MRIŽA – Split, OŠJAK – Vela Luka, TROGIR – Trogir,

Ženske klape: ARMORIN – Zagreb, NEVERIN – Kaštel Lukšić, CESARICE – Zagreb,

Mješovita klapa: BASCA – Baška Voda

Kroz program će nas voditi: Edita Lučić-Jelić i Branko Uvodić.

FDK Omiš (Foto: PR)

Tradicionalni Svečani koncert Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Zagrebu izuzetno je vrijedan i jedinstven klapski događaj, na kojem su uistinu na pravi način prezentira izvorna dalmatinska klapska pjesma.

Sam odabir klapa, kao i kvaliteta programa koncerta, daju nam za pravo da istaknemo da će se u hramu hrvatske kulture, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, održati prava svetkovina dalmatinske klapske pjesme.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se