Egzorcizam

Predstava koju gledate na vlastitu odgovornost

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Projekt se može gledati u Istarskom narodnom kazalištu & Kinogerili 15.10.2016.

Moderno se društvo svakim danom sve više udaljuje od etike i humanih principa. Materijalni se svijet očajnički bori sa svojim krajem te nemilosrdno nasrće na duhovnost. Crkva je izgubila snagu te gubi poklonike. Sve to je plodan teren za sveprisutnost pojma sotone koji nadrasta religiju i uvlači se u sve pore društva. Mržnja, netolerancija, nacionalizam, fašizam, sebičnost, bezobzirnost, komformizam, sve su to poluge djelovanja sotonskog u svijetu u kojem se stalno povećava broj ubijenih, unesrećenih i gladnih. Odmicanje od suosjećanja, oprosta, tolerancije i iskrenosti smanjuje šansu za preživljavanje ovog planeta i nismo ni svjesni kako vlastitim negativnim djelovanjem hranimo sotonu i osnažujemo ga.

Pogledaj i ovo Janko Popović Volarić Jasno je na čijoj je strani Naš miljenik žena osvanuo u važnoj ulozi na prosvjedu u Zagrebu pa poslao znakovitu poruku: "Ovo je najbolji poklon sinu za rođendan!"

Slučaj djevojke Maše Artuković za koju se sumnja da bi mogla biti opsjednuta sotonom okuplja Svećenika posrnulog u vjeri koji se sprema napraviti svoj prvi egzorcizam, psihijatricu Sofiju s izraženom netrpeljivošću prema religiji, Lidiju, novinarku konzervativne crkvene televizije koja ima namjeru pred kamerama raskrinkati egzorcizam kao metodu kojoj nema mjesta u modernoj hrvatskoj crkvi, njenog snimatelja Borisa koji poznaje Mašu iz djetinjstva te Mašinu sestru Veru ogrezlu u religijski fanatizam koja dočekuje sve njih u nadi da će se stanje njene sestre popraviti. Podrum sestara Artuković postaje zona obračuna u kojoj se isprepliću međusobni stavovi i uvjerenja, no na površinu izlaze mračne tajne te postupci iz njihove prošlosti s kojima se likovi moraju suočiti. Kako se sotona osnažuje nahranjen njihovom nesrećom i posrnućima, tako će i likovi morati posegnuti duboko u sebe ne bi li se pročišćeni uspjeli uhvatiti u koštac s njim.

Samo uranjanjem u vlastitu iskrenost, traženjem snage za pokajanje i oprost te davanja ljubavi možemo pobijediti ono sotonsko u nama. Cijeli svijet pa tako i Hrvatska treba kolektivno pročišćenje ne bi li krenula nekim novim, čišćim koracima naprijed. Dok su joj oprost, iskrenost, tolerancija i ljubav daleki pojmovi, a nacionalizam, mržnja, zavist i laž osnove funkcioniranja, sotona će se i dalje poigravati svim segmentima društva, od politike pa sve do crkve. Jedino pred čim je sotona nemoćan je čovjekova sposobnost da na kraju dana bude malo humano stvorenje koje je svojim vlastitim pročišćenjem pomaknulo ovu planetu korak bliže k svjetlu.

U glavnim ulogama: Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene