Ja BIH festival

Duh Sarajeva ponovno u Zagrebu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U Zagrebu će se od 5. do 9. rujna 2014. održati još jedno izdanje JA BiH festivala. Pod simboličnim nazivom 5 dana Sarajeva u Zagrebu, na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održavat će se predstave, premijere I projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja.

Tako će se već u petak 5. rujna 2014. održati Sarajevski piknik pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, kojim će se otvoriti festival i na kojem će se uz gastro delicije Bosne i Hercegovine voditi razgovori o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Vrhunac prve večeri bit će koncert renomirane glazbenice Maye Sar u pratnji Mahira Sarihodžića.

Pogledaj i ovo showbuzz Isto mjesto VIDEO Što je zajedničko Tonyju Cetinskom i Nives Celzijus?

Prestižnom dodjelom nagrada ''Srce Sarajeva'', završen je jubilarni 20-ti Sarajevo film festival.

Drugi dan festivala obilježit će Radionica kreativnosti i mašte koja će se održati na platou ispred kina Tuškanac, a koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. Uz ovu dječju radionicu u subotu 6. rujna u kinu Tuškanac održat će se i zagrebačka premijera prvog dječjeg dokumentarno – igranog filma ‘Mit o Bosni i Hercegovini’, izložba fotografija Harisa Memija – ‘Zmajevi i fanovi’, premijera filma ‘Devet položaja samoće’ i prikazivanje filma ‘Kvintet’.

U sklopu JA BiH festivala, između ostalih biti će prikazani filmovi ‘Sarajevo – grad film’, film ‘Snijeg’ Aide Begić te film Angeline Jolie ‘U zemlji krvi i meda’. Uz veliki broj filmova, kao dio programa, Ja BiH festivala održat će se i koncert grupe Zoster u Vintage Industrial baru, promocija knjiga Jasmina Imamovića, dok će u na noćnoj sceni kazališta Kerempuh biti održane Noći Magacin Kabarea s predstavama ‘Kći’ Mone Muratović i ‘Zločin i kafana’ Aldina Tucića. Atraktivan sadržaj i kvalitetan program jamstvo su da će i ovogodišnje izdanje Ja BiH festivala pokazati sve bogatstvo sarajevske kulture i stvaralaštva, ali i veliku povezanost Zagreba i Sarajeva.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene