Obiteljska drama

'Dok nas smrt ne razdvoji' Mire Furlan na gostovanju u ZKM-u

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

'Dok nas smrt ne razdvoji', dramski prvijenac Mire Furlan u režiji Mikija Manojlovića i izvedbi beogradskog Kulturnog centra Radionica integracije, gostuje u subotu i nedjelju (2. i 3. studenoga) u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Riječ je o intrigantnoj obiteljskoj drami koja se događa u jednom zagrebačkom stanu 70-ih godina prošlog stoljeća.

Priča je to o ljubavi koju je teško sačuvati, o odrastanju, prolaznosti, životu i smrti...

Uoči praizvedbe u travnju ove godine, Mira Furlan otkrila je da njezina prva drama ima autobiografskih elemenata te da je inspiraciju pronašla u vlastitoj obitelji.

Najmlađi lik Mina (Jovana Gavrilović) studentica je glume, oduševljena Čehovom, dok se u njezinu domu odvija priča u Čehovljevu stilu, bez puno događanja, ali s puno emocionalnog naboja.

Majka Blanka (Anita Mančić) oboljela je od raka, no više nego od bolesti pati zbog gubitka ljubavi supruga Martina (Miki Manojlović), koji se ipak predano brine o kućanstvu. Sve ih drži na okupu baka (Jasna Đuričić), stara i bolesna, ali izuzetnog duha, mudra i puna ljubavi.

"Dok nas smrt ne razdvoji", osim što je prva drama Mire Furlan, i prvi je redateljski uradak glumca Mikija Manojlovića koji je za to djelo rekao da na "pravi način oslikava vrijeme u kojemu živimo".

"Komad je to o najvećem misteriju našeg postojanja - rađamo se, volimo i zauvijek odlazimo. Zašto? Ne znamo!", ustvrdio je redatelj prigodom postavljanja predstave.

Praizvedba je održana u travnju ove godine uz izvrsne kritike beogradskih medija, koji su posebno isticali odlične glumačke interpretacije te ljepotu atmosfere predstave koju prate molski tonaliteti i čehovljanski ugođaji.

Predstava se igra, kako je i napisana, na zagrebačkom dijalektu, a suradnik za jezik i scenski govor bio je Bogdan Diklić.

Uz Anitu Mančić, Jasnu Đuričić, Mikija Manojlovića i Jovanu Gavrilović, u predstavi još glume Bora Đorđević i Dušan Pavlović. Scenografiju je osmislio Darko Nedeljković, a kostime Jelisaveta Tatić.

Pogledaj i ovo Rade Šerbedžija - 3 Objavio i njezino pismo! Rade Šerbedžija se oglasio o optužbama iz memoara Mire Furlan: "Ovo je cirkus u kojem ne želim učestvovati"

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene