dodatni termin

NOVA PREDSTAVA Ogroman interes za mjuziklom Cats

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Slavni mjuzikl “Cats” jedan od najdugovječnijih mjuzikala u povijesti njujorškog Broadwaya.

S obzirom na to da je interes za prvom predstavom mjuzikla Cats s West Enda zaista velik, organizatori su u dogovoru s produkcijskom kućom The Really Useful Theatre u vlasništvu A. L Webbera dogovorili još jedan termin 23. ožujka, također u Areni Zagreb. 

Temeljen na zbirci Old Possum’s Book of Practical Cats,T.S. Elliota, mjuzikl Cats vratio se na West End u prosincu 2014. godine ponovno ujedinivši stari kreativni tim: redatelja Trevora Nunna, pomoćnicu redatelja I koreografkinju Gillian Lynne, dizajnera Johna Napiera i skladatelja Andrewa Lloyda Webbera. Nakon druge sezone u London Palladiumu, produkcija kreće na novu turneju 2017. godine. Nakon Dubaija, gdje nastupaju 7 dana, u Zagreb dolaze u ARENU po prvi put, a prema interesu publike, ovo bi mogao biti THE događaj godine 2017. !

Cats, jedan od najdulje izvođenih mjuzikala na West Endu i Broadwayu, svoju je premijeru imao u New London Theatreu 1981. gdje je igrao rekordnih 21. godinu i skoro 9000 izvedbi. Produkcija je osvojila Olivier nagradu i Evening Standard nagradu za najbolji mjuzikl. Broadwayska produkcija je 1983. osvojila čak sedam Tony nagrada i igrala je punih 18 godina.

Nakon svjetske premijere, mjuzikl Cats predstavljen je u više od 30 zemalja, preveden na više od 10 jezika i pogledalo ga je više od 50 milljuna ljudi diljem svijeta. Obje originalne produkcije, Londonska i Broadwayska su osvojile Grammy. Nezaobilaznu pjesmu Memory otpjevalo je preko 150 glazbenika, od Barbre Streisand i Johnnya Mathisa do Liberacea i Barrya Manilowa.

Turneja 2016/2017 organizirana je pod produkcijskom kućom The Really Useful Theatre koja je u vlasništvu Andrewa Loyda Webbera, a u Zagreb ih dovodi bugarska tvrtka Art BG u suradnji s agencijom Outbox.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene