Rasplesana dječja koljena

Djeca iz afričkog sirotišta Mali dom u Googlovom videu najzanimljivijih pretraga

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Djeca iz afričkog sirotišta Mali dom s Michele Obamom i najmlađom dobitnicom Nobelove nagrade za mir Malalom Yousafzai

U proteklih 12 mjeseci Google smo "nešto pitali" bilijune puta, a što nas je najviše zanimalo, čemu smo se smijali, gdje smo pronalazili inspiraciju, te što se ”guglalo” iz radoznalosti ili straha objedinjeno je u videu ”Godina u traženju 2014.” (”Year in Search 2014.”). Evo što je najpoznatija internatska tražilica zabilježila o interesima ljudi u godini koja je za nama:

Iako je ebola ostala potpuno lokalizirana u uskom dijelu zapadne Afrike ipak je uspjela zastrašiti cijeli svijet. Pratili smo robota Philaea koji je nakon desetljeća putovanja sa satelitom uspješno sletio na komet i tamo zauvijek usnuo. Svijet je dirnuo odlazak glumca Robina Williamsa, a ujedinio se u apelu za povratak otetih djevojčica u Nigeriji, svjetski selebritiji ujedinili su se u polijevanju hladnom vodom. Pjevač Pharrell Williams je Happy ritmom rasplesao cijeli globus.

Google predstavio 'najbolji božićni poklon koji su mogli zamisliti'

Među mnoštvom Happy videa objavljenih na Youtubeu našao se i onaj iz utočišta za djecu Mali dom (www.malidom.com www.facebook.com/Malidom.Africa) koje u afričkoj divljini vodi najmlađi hrvatski misionar fra Miro Babić. Upravo sekvenca trojice rasplesanih dječaka iz Malog doma koji sretno skakuću na blatnjavom putu dobila je svoj trenutak za pamćenje u Googlovom ovogodišnjem pregledu traženja uz bok s Michele Obamom i mladom pakistanskom aktivisticom, Malalom Yousafzai, ovogodišnjom i najmlađom u povijesti dobitnicom Nobelove nagrade za mir.

Rasplesana dječja koljena savršeno su se uklopila u ritmove vesele glazbe, no ono što će vas sigurno iznenaditi je da većina tog videa uopće nije snimljena uz glazbu. Happy video Malog doma snimili su Hrvati, novinarka Ana Josipović i stomatolog Domagoj Kocijan, koji su zajedno volontirali u ovom sirotištu za odbačenu djecu u selu bez struje i tekuće vode, s djecom koja nikada nisu čula za internet i Google, a svojim bosim nožicama plešu iz čiste životne radosti - svirala glazba ili ne.

Zahvaljujući internetu danas možemo svijet gledati onakvim kakav jest kada ga gledamo iz svemira - svijet bez granica koje smo mentalno iscrtali, ali i ono što je najvažnije - komunicirati s cijelim svijetom u kojem smo svi postali susjedi. A za prvu informaciju dovoljno je započeti guglanjem.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene