Puna dvorana

Deveti po redu koncert 'Sevdah u Lisinskom' oduševio Zagreb

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tijekom puna tri sata Lisinski su ispunile bezvremenske sevdalinke koje je oduševljena publika pjevala uglas i bez imalo zadrške

Za sinoćnji, deveti po redu koncert 'Sevdah u Lisinskom' tražila se ulaznica više, a koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i ove je godine bila pretijesna da primi sve poklonike sevdalinki i ovog prepoznatljivog koncertnog programa iza kojeg stoji producent Tomislav Kašljević.

Pogledaj i ovo Bad Daughter 26. ožujka Koncert Bad Daughter u Zagrebu imat će "zločesti potpis": "Bit će to zaokruženi doživljaj"

Tijekom puna tri sata Lisinski su ispunile bezvremenske sevdalinke koje je oduševljena publika pjevala uglas i bez imalo zadrške, a "Moj dilbere", "Srdo moja, ne srdi se na me", "Lijepi li su mostarski dućani", "Jutros mi je ruža procvjetala", "Crven fesić" samo su neke od njih.

Koncert nije propustio ni ljubitelj sevdalinki gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić pod čijim se pokroviteljstvom koncert održao, a ni Ćiro Blažević i brojni uglednici.
Na koncertu su briljirale velike zvijezde sevdaha, Nedžad Salković i Merima Njegomir, koja je oduševila svojom izvedbom pjesama "Da znaš mori mome", "Otvori mi belo Lenče" i "A što pitaš džanum majke" i drugih, a na koncertu je proslavila i svoj rođendan!

Glasovita njemačka sopranistica Anja Harteros u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Sejo Pitić je zapjevao, između ostaloga i "Vihor ružu niz polje tjeraše", Enes Begović nije propustio zapjevati "Čudna jada od Mostara grada" i "Svuda se sunce rađa", dok je Reuf Feković tradcionalno pjevao "Eminu" i "U Stambolu na Bosforu". Ovogodišnjem izdanju "Sevdaha u Lisinskom" pridružio se i Ante Prkačin te je zapjevao od srca "Prođoh Bosnom kroz gradove" i "Kafu mi draga ispeci". Na koncertu je pjevao i Ibrahim Jukan, a publika se ponovno obradovala i mladim pjevačima Azri Husarkić i Ibri Bublinu te posebice odličnom Narodnom orkestru kojim je ravnao maestro Dinko Mujanović.

Program je vodio Esad Budimlić, a iznenađenje koncerta bili su i posebni gosti - sarajevska grupa Divanhana koja je istinski oduševila publiku, a uz njih i zbor Bulbuli i mladi Ivan Jelić.

Princ sevdaha Nedžad Salković zatvorio je koncert svojim hitom "Ne klepeći nanulama", a svi pjevači su mu se, na samom kraju koncerta, pridružili na bini.
Zagrebačkoj publici preostaje da za ponovni užitak uz izvorne bosanske sevdalinke pričekaju 2016. godinu kada će ovaj popularni koncertni program imati svoje 10. izdanje!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene