U Rijeci

Darko Rundek gost je ovogodišnjeg Student Day Festivala

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svjetski glazbenik Darko Rundek nastupa na jubilarnom petom izdanju Student Day Festivala 2014!

Darko Rundek zabavljat će tisuće mladih na jubilarnom petom izdanju riječkog Student Day Festivala! 'Djevojke u ljetnim haljinama volim', 'Šal od svile', 'Ena'... samo su neki od hitova nezaobilazne legende hrvatske i svjetske glazbene scene koji će veliku pozornicu ovogodišnjeg Student Day Festivala ucrtati na kartu top svjetskih studentskih događanja.

Pogledaj i ovo showbuzz Samo za hrabre! Društvene mreže zapalio oglas, traže se dobrovoljci za golu šetnju Rijekom, a poznat je i honorar: "Ne skidam se ni mužu za to"

'Rundek, između' - napokon izašla knjiga o pjesmama!

Darko Rundek karijeru je započeo sedamdesetih godina prošlog stoljeća kao pjevač i gitarist, a kasnije i kao autor i skladatelj u zagrebačkom bendu Haustor. Nakon preseljenja u Pariz režirao je nekoliko kazališnih i radio drama a 1997. godine izdao je svoj prvi album Apokalipso. Uskoro osniva grupu Rundek Cargo Orkestar a nakon nekoliko godina s postojećim članovima, violinisticom Isabel i instrumentalistom Ducom Vranićem preimenuje je u Rundek Cargo Trio. Rundek Cargo Trio svoj prvi album Blue Airplane izdaju 2010. godine te postižu veliki svjetski uspjeh. Spoj balkanskog i europskog zvuka publiku ostavlja bez daha gdje god se pojave, a danas su vrlo traženi izvođači diljem Europe.

Peto izdanje najveće studentske zabave u regiji očekuje nas od 29. - 31. svibnja 2014., a u tri festivalska dana mlade će na dvije pozornice zabavljati vodeći hrvatski i regionalni glazbenici. Bogati kulturni, sportski i zabavni program Rijeku će i ove godine pretvoriti u regionalno studentsko središte, a na događaju se očekuju nekoliko tisuća mladih.

Student Day Festival, koji organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i udruga RiKUP, osmišljen je kao druženje za školarce i studente ali i sve građane koji se žele pridružiti najvećoj zabavi u regiji. U centru grada studenti i građani Rijeke uživati će u bogatom sadržaju kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti te glazbenim poslasticama hrvatskih i regionalnih glazbenika.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene