Od SAD-a do Kine

Cijeli je svijet na 3. Brač Film Festivalu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon dvije uspješne godine, 3. rođendan Brač Film Festival proslavit će od 10. do 12. kolovoza 2017. u Supetru na otoku Braču.

Ovogodišnji program Brač Film Festivala, sadržajniji nego ikad, nastavlja glavni cilj Festivala - promociju mladih i prespektivnih filmaša. U samu organizaciju festivala uključeni su osim već uhodanih mladih studenata iz regije (Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore) po prvi puta i oni iz cijelog svijeta (Engleske, Francuske, Libanona pa sve do daleke Kine). 
Kratkometražni filmski program donosi filmove mladih autora iz Amerike, Esonije, Danske, Norveške, Belgije, Slovenije, Srbije i Izraela.

Internacionalni ekipa koja broji preko 60 mladih entuzijasta boravit će tijekom Festivala u Supetru i sudjelovati na radionicama, projekcijama, predavanjima i okruglim stolovima. 
Glavni program Festivala, otvoren za javnost je dugometražni program koji će se održati u ljetnom kinu. Program donosi proslavljene naslove poput hrvatskog filma «Ministarstvo ljubavi», crnogorskog dugometražnog prvijenca «Igla ispod praga» te francuskog filma «Projekt: Zajedno» predstavljenog na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu. Mlade filmaše podržat će i autori dugometražnih filmova, redatelj filma Ministarstvo ljubavi, gdin. Pavo Marinković i glavni glumac Stjepan Perić. 
Na festival se vraća i Vinko Brešan koji će svoje iskustvo i znanje predočiti kroz masterclass na temu «Kako od ideje stvoriti film?», a drugu godinu za redom vraća se i uspješni srpski producent Miroslav Mogorović.

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput “Uzbuna na Zelenom vrhu”, “Mali Gangster” i “Novi klinac” BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino. Zbog prošlogodišnje prepunjenosti, ove godine se program seli u prostorije Osnovne škole Supetar i besplatan je za svu djecu.

Tijekom Festivala bit će otvorena izložba fotografija «PREMIJERE» Marijane Marinović, rodom Bračanke koja dugi niz godina živi u New Yorku i fotografira poznate i slavne na crvenim tepisima diljem SAD-a.

Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a moguće ga je pronaći na www.bracfilmfestival.hr. 

Festival podržava Hrvatski audiovizualni centar, Grad Supetar i TZG Supetar. 



Još jedan palac gore za sve mlade i ambiciozne umjetnike!
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene