Jedva čekamo

Čakovec u znaku alternativnog festivala

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Skoro deset godina prošlo je od zadnjeg alternativnog festivala u gradu.

Od 2013. godine ekipa iz Klub Prostor - "CeZam" Čakovec i Udruga mladih "3FF" Čakovec organizirala je više od stotinu koncerata/slušaona/partya u klubu i šire. Ugošćeni su izvođači iz cijele Europe čak i šire (SAD, Kanada, Australija) a od žanrova koji su zastupljeni mogli su se čuti stoner, punk, metal, rock, etno, regge, dub, psy trance, hardcore, crusst, ska punk, blues, eksperimentalna glazba itd.

Pogledaj i ovo showbuzz VRHUNSKI KONCERT Đorđe Balašević zapjevat će u Čakovcu

Slušalo se i svjedočilo vrhunskim koncertima, stvorila su se nova poznanstva i zbližena je alternativa ekipa bez obzira na žanr glazbe, državljanstvo ili neku drugu nebitnu "etiketu" te je misija kretati se dalje u tom pravcu.

Skoro deset godina prošlo je od zadnjeg alternativnog festivala u gradu. 02 i 03.09.2016. godine organizira se festival, u gradskom parku, ispod zidina dvorca Zrinskih. Želja je objediniti više alternativnih žanrova, postići da glazba generira pozitivnu energiju, ujedini ljude i potakne ih na razmišljanje. Osim glazbe, na festivalu će biti ponuda tekućih proizvoda domaćih OPGova, dijeljenje graha za posjetitelje od strane inicijative „Hrana, ne oružje Čakovec“ i drugi sadržaji.

U sklopu glazbenog festivala, održava se i Zrinski ART Festival. Međimurski umjetnici koji su članovi HDLU-a, ULUPUH-a, ALU-a, HDD-a, koji djeluju kao samostalni umjetnici odabrali su grad Zrinski kao utvrdu umjetnosti i kulture. Više od dvadesetak autora sa gostima iz Slovenije predstavit će se svojim radovima u svim umjetničkim disciplinama. Cijeli festival zamišljen je kao chillout zona za odmor i uživanje u umjetničkim instalacijama, skulpturama, slikarstvu, fotografiji, multimedijalnim radovima, muzičkim i svjetlosnim instalacijama, suvremenim plesom, i koncertima.

Također u sklopu dvaju festivala, posjetitelji će moći postaviti šatore i prenoćiti u parku te tako sudjelovati u performansu.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Turističke zajednice a upad je besplatan.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene