447512
447512
447512
447512
447512

Čakovec u znaku alternativnog festivala

  • , 22.08.2016., 18:44
  • Autor:
  • komentara

Skoro deset godina prošlo je od zadnjeg alternativnog festivala u gradu.

 
 
 
 
3FF - Festival alternative Čakovec (FOTO: PR)
3FF - Festival alternative Čakovec (FOTO: PR)

Od 2013. godine ekipa iz Klub Prostor - "CeZam" Čakovec i Udruga mladih "3FF" Čakovec organizirala je više od stotinu koncerata/slušaona/partya u klubu i šire. Ugošćeni su izvođači iz cijele Europe čak i šire (SAD, Kanada, Australija) a od žanrova koji su zastupljeni mogli su se čuti stoner, punk, metal, rock, etno, regge, dub, psy trance, hardcore, crusst, ska punk, blues, eksperimentalna glazba itd.

Slušalo se i svjedočilo vrhunskim koncertima, stvorila su se nova poznanstva i zbližena je alternativa ekipa bez obzira na žanr glazbe, državljanstvo ili neku drugu nebitnu "etiketu" te je misija kretati se dalje u tom pravcu.

Skoro deset godina prošlo je od zadnjeg alternativnog festivala u gradu. 02 i 03.09.2016. godine organizira se festival, u gradskom parku, ispod zidina dvorca Zrinskih. Želja je objediniti više alternativnih žanrova, postići da glazba generira pozitivnu energiju, ujedini ljude i potakne ih na razmišljanje. Osim glazbe, na festivalu će biti ponuda tekućih proizvoda domaćih OPGova, dijeljenje graha za posjetitelje od strane inicijative „Hrana, ne oružje Čakovec“ i drugi sadržaji.

3FF - Festival alternative Čakovec (FOTO: PR)

U sklopu glazbenog festivala, održava se i Zrinski ART Festival. Međimurski umjetnici koji su članovi HDLU-a, ULUPUH-a, ALU-a, HDD-a, koji djeluju kao samostalni umjetnici odabrali su grad Zrinski kao utvrdu umjetnosti i kulture. Više od dvadesetak autora sa gostima iz Slovenije predstavit će se svojim radovima u svim umjetničkim disciplinama. Cijeli festival zamišljen je kao chillout zona za odmor i uživanje u umjetničkim instalacijama, skulpturama, slikarstvu, fotografiji, multimedijalnim radovima, muzičkim i svjetlosnim instalacijama, suvremenim plesom, i koncertima.

Također u sklopu dvaju festivala, posjetitelji će moći postaviti šatore i prenoćiti u parku te tako sudjelovati u performansu.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Turističke zajednice a upad je besplatan.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se