Ne propustite

Brkovi se vraćaju u klub Uljanik uz promociju novog albuma "Pizda materina"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U petak, 3. listopada, u klubu Uljanik će nastupiti jedna od najpopularnijih domaćih glazbenih skupina iz alternativnog okruženja, Brkovi iz Zagreba.

Grupa “Brkovi” iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni sotoniziranjem tzv. “narodne” glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju - žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud. Zahvaljujući licemjerju koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno uživa u njima, Brkovi brzo ostvaruju veliki uspjeh.

Pogledaj i ovo Ashton Kutcher (Foto: Profimedia) Ne odustaje od njih Rijetki izlazak jednog od najzgodnijih frajera na svijetu zasjenili njegovi jako čudni brkovi

Zapalili Špancirfest, pa rekli ZBOGOM: Je li ovo njihov zadnji koncert?

Njihovo tankoćutno muziciranje, šovinistički tekstovi, buđenje niskih strasti, općenito - larpurlatizam, pronalaze publiku - prema njihovim riječima “u onima koji se srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla”. Svoju glazbu nazivaju “turbo punk folk wellness i spa” sumirajući tako sve elemente koje su u nju unijeli, kao i one koje su stvorili (wellness i spa do tada se nisu vezali uz glazbu).

Album prvijenac “Punkfolkwellness”, sniman početkom 2009. godine, prvo je studijsko djelo Brkova. Devet pjesama govori o životu nakon raspada zadružne porodice, pod pritiskom metroseksualizma, političke korektnosti, tolerancije, kulture i općenito civilizacije, a 2012. godine je objavljen i drugi album „Balkanski Esperanto“ koji nastavlja u prepoznatljivom i još luđem stilu.

Novi album “Pizda Materina” izašao je 8. ožujka ove godine, sadrži 12 numera, snimljen je u Zagrebu, a produkciju je odradio Gospodin Bandar (Horror Piknik) u Novom Sad.

Na povratničkom koncertu u klubu Uljanik, Brkovi najavljuju pravi “dernek” uz promociju novog albuma, a iste večeri u izvedbi uživo naći će se svi njihovi hitovi iz dosadašnje karijere.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene