Odlične projekcije

'Blade Runner' zatvorio četvrto izdanje Noir Festivala

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U subotu je projekcijom velikog filmskog hita Ridleya Scotta 'Blade Runner' službeno zatvoreno četvrto izdanje Noir Festivala.

Projekcija filmskog klasika s Harrisonom Fordom, Rutgerom Hauerom i Sean Young u glavnim ulogama održana je u Kinu pod zvijezdama ispred Doma HDLU te je na najbolji mogući način upotpunila još jedno uspješno izdanje ovog malog ‘obiteljskog’ festivala. Više od 300 posjetitelja i ljubitelja filmske umjetnosti moglo je uživati u odličnom filmu, lijepom vremenu i pomalo mističnoj atmosferi karakterističnoj za noir i Noir Festival.

Pogledaj i ovo showbuzz Od 13. do 15. lipnja Car noira Eddie Muller i 'veliki nos' Maurice Roucel stižu u Zagreb!

Književna zvijezda stigla je u Hrvatsku!

Noir Festival je u tri dana kroz svoj program ponovo predstavio zanimljive umjetnike, zvijezde i svojevrsne promotore noir žanra. Čast da otvori Noir Festival imao je kralj tartan noira, slavni škotski pisac Ian Rankin, koji je u društvu filmske kritičarke, književnice, aktivistice Mime Simić i Tomislava Cvitkovića kroz zanimljivo predavanje otkrio najvažnije detalje svog književnog stvaralaštva.

Drugi dan Festivala bio je rezerviran za spoj gaming i filmske kulture. Tako je održan masterclass 'LA noir dekodiran' dr.sc. Jasmine Kallay, stručnjakinje za TV, filmske, transmedijske scenarije i videoigre, koja je predstavila temu situiranja videoigre u širem kontekstu noira.

Uz gostovanje noir zvijezda, Noir Festival je po običaju predstavio i odlične filmske projekcije, pa su tako u izbor za četvrto izdanje ušli ’39 stepenica’ Alfreda Hitchcocka te projekcija istaknutog dokumentarnog filma 'Los Angeles glumi sebe' u režiji američkog redatelja Thoma Andersena.

Svoj nastavak Noir Festival imat će u Rijeci u Art Kinu 31.05.2014. kad će se održati završna radionica 'Game Noir' te će najbolji projekt biti nagrađen početničkim tečajem programiranja videoigara, što će nagrađenom polazniku omogućiti da i realizira svoj game noir koncept.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene