458834
458834
458834
458834
458834

Basecamp objavili EP "In Stone''

  • , 30.11.2016., 09:44
  • Autor:
  • komentara

Basecamp dolazi u Tvornicu kulture u subotu 3. prosinca 2016.

 
 
 
 
Basecamp (Foto:PR)
Basecamp (Foto:PR)

Basecamp, sjajni electro/R&B trio, premijerno dolazi u Tvornicu kulture u subotu 3. prosinca 2016. nakon friško objavljenog EP-a “In Stone”. 

Basecamp (Foto:PR)

Trojac iz Nashvillea koji se poigrava sa žanrovima objavio je EP “In Stone” koji se nastavlja na prijašnje izdanje. Sve savršeno pokazuje njihov potpisni zvuk, a to je lo-fi elektronička glazba u kombinaciji s R&B-om. Novi EP sastoji se od sjajno produciranih pjesama koje uklapaju zavodljive vokale i goruće stihove u njihovu kombinaciju žanrova i vodi slušatelje na putovanje kroz drastične promjene tempa, dok je istovremeno postignuta kohezija.

Basecamp - “In Stone”

Basecamp je ujedno dizajnirao i jedinstvenu aplikaciju koja djeluje kao virtualni instrument naziva “Chains”, a omogućuje da korisnici stvore vlastitu glazbu koristeći mješavinu Basecamp zvukova.

Dekonstruirajući tipična žanrovska ograničenja i upotrebljavajući pamtljive melodije podebljane basom i perkusijama, Basecamp se lako poigrava s organskim zvukom i nepredvidljivim i slojevitim promjenama u tempu. Objavom sjajnog istoimenog EP-a iz 2013. Basecamp je zadobio pažnju kritike i publike, a pjesme kao što su “Emmanuel” i “Smoke Filled Lungs” savršeno oslikavaju profinjenu kombinaciju zavodljivih vokala i neodoljivog R&B zvuka.

Basecamp - “Watch My Back”


“Comfort Zone” i “In My Veins” singlovi su koji su najavili novu fazu u Basecamp karijeri i EP “In Stone” koji je nedavno objavljen. Europska turneja prati izlazak novog EP-a, a datumi uključuju svirke u Francuskoj, Irskoj, Danskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Češkoj, Mađarskoj, a na premijerni nastup u regiji i jedini u Hrvatskoj Basecamp dolazi u Tvornicu kulture.

Kao predizvođač nastupit će Nikonar. Nikonar je producentski projekt Marka Vukovića koji izvodi sam na pozornici. Glazba je klasična postmodernistička nostalgija za dobom u kojem nikad nije ni živio. Puno syntha, puno refrena i malo vremena za razmišljanje. Nikonar ima objavljen jedan EP na kojemu su 4 pjesme snimljene u razmaku od nekoliko dana.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se