Ulaz slobodan

Akustični spektakl koji se ne propušta - 3. Green Gold Acoustic guitar festival

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jeste li spremni za noć koja će vas odvesti do nebrojenih glazbenih vrhunaca?

Očekuju vas četiri genijalca, a svojim umijećem 'prebiranja po žicama' ostaviti će vas bez riječi. Vrijeme je naime za 3. Green Gold Acoustic Guitar Festival međunarodni festival akustične gitare koji će se u srijedu 22. listopada 2014. održati u najatraktivnijem zagrebačkom klubu Green Goldu.

Pogledaj i ovo showbuzz Sjajno Obožavateljice oduševljeno skandirale Joletovo ime

'Riječi ne mogu objasniti kako Preston Reed svira'

U organizaciji Hit Recordsa nastupit će najeminentnija svjetska i domaća imena iz svijeta akustične gitare:

Thomas Leeb
Miroslav Evačić & Band
Mladen Pašut
Branko Bogunović - Pif

Najveća zvijezda ovogodišnjeg guitar festivala je austrijanac s američkom adresom Thomas Leeb, koji svoju glazbu opisuje kao 'neželjeno dijete akustične gitare'. Spajajući neuobičajene tehnike sviranja, ideje i zvukove, Leeb je slijedeći svoj osobni put kao gitarista i kompozitor razvio stil sviranja koji karakteriziraju zvučni elementi sastavljeni od udaraca u tijelo gitare laktom ili prstima uz nezaobilazni zamršeni fingerstyle. Autor je brojnih albuma i rado viđen glazbeni gost u Americi i Europi a vodi i izuzetno cijenju školu sviranja akustične gitare.

U Green Gold Clubu dočekat će vas i Miroslav Evačić, koprivnički glazbeni producent, multiinstrumentalist i kreator vlastitog glazbenog pravca poznatog pod nazivom 'Čardaš Blues' nastalog spajanjem bluesa i tradicionalne glazbe. Evačić je višestruki dobitnik najznačajnije domaće glazbene nagrade Porin te autor izvrsnih osam albuma etno glazbe.

Novu generaciju gitarista predvodi i zagrepčanin Mladen Pašut, prepoznatljiv po fingerpickingu. Fingerstyle je tehnika sviranja gitare u kojoj se istovremeno sviraju bas, ritam i melodijske dionice. Glazba koju Pašut svira uglavnom je miks countrya, bluegrassa, rag timea i blues glazbe.

I na kraju, ali ništa manje bitan, ponajbolji domaći svirač akustične gitare, čovjek koji je sudjelovao u preko 200 glazbenih projekata u okviru različitih diskografskih kuća Branko Bogunović – Pif. Kao član voditelj ili utemeljitelj sudjelovao je i još uvijek djeluje u radu mnogobrojnih rock grupa, a studijskim se radom kao gitarist, producent, aranžer i skladatelj bavi od 1975. godine.

Ne propustite stoga jedinstveni međunarodni festival akustične gitare, 3.Green Gold Acoustic guitar festival, srijeda 22.10.2014.!  ULAZ SLOBODAN!
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene