Pridruži se i ti

Aktivne Dubrovčanke poslale snažnu poruku Hrvatskoj

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sudeći po odazivu na nacionalni projekt Aktivna Hrvatska Dubrovčani su itekako aktivni.

Do posljednjeg mjesta ispunjena tvrđava Svetog Ivana bila je mjesto na kojem se održao trening pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Edukacija i poticanje na što aktivniji život misija je projekta u 2016. godini.

Pogledaj i ovo PR VELIK ODAZIV VJEŽBAČA Borna Ćorić, Renata Sopek i 200 Zagrepčana pozvali na aktivnu jesen

Projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a njezina osobna izaslanica u Dubrovniku, saborska zastupnica Sanja Putica vježbačima je poručila: «U ime Predsjednice pozdravljam ovaj projekt koji je iznimno važan i treba ga podržati. Nadam se da će vježbači koji su se odazvali pozivu na tvrđavi Svetog Ivana, sve što su naučili, početi primjenjivati u svakodnevnom životu. Dubrovnik je aktivan grad, od nedavno imamo školu trčanja, poznati smo po vaterpolu. U ovom gradu zaista žive aktivni ljudi!»

Jednosatni trening vodili su Dubrovkinja Lukrecija Dragić, Ivan Antunović i Marin Ivančić, a program je vodila Darija Mikulandra – Žanetić. Projekt su podržali i glumci Midsummer Scene festival zajedno s prvom ženom koja igra Hamleta u Hrvatskoj Helen Millar.

Za vježbanje u Zadru i Zagrebu možete se prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr na kojoj možete zatražiti i besplatne savjete stručnjaka uključenih u projekt.

Koliko često vježbati?

Minimalne preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su 4 do 5 puta tjedno umjerenim intenzitetom ili pak 30 minuta 3 puta tjedno žustrim intenzitetom. To mogu biti vježbe aerobnog tipa (npr. hodanje, trčanje, planinarenje, vožnja bicikla, rolanje, plivanje) ili mogu biti vježbe svladavanja opterećenja (utezi, elastične trake, medicinske lopte ili vlastiti tijelo: čučnjevi, sklekovi, trbušnjaci). Naravno, najbolja je kombinacija i jednog i drugog tipa treninga.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene