449751
449751
449751
449751
449751

500 vježbača na finalu Aktivne Hrvatske u Zagrebu

  • , 10.09.2016., 17:28
  • Autor:
  • komentara

Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska na finalnom treningu u Zagrebu okupio je više od 500 vježbača i time postao jedno od najmasovnijih vježbanja na otvorenom ikad održanom u Hrvatskoj.

 
 
 
 
Aktivna Hrvatska (Foto: PR)
Aktivna Hrvatska (Foto: PR)

Prekrasna slika prepunog Trga dr. Franje Tuđmana ispunjenog vježbačima najbolja je poruka cijeloj Hrvatskoj da se pokrene i više brine o vlastitom zdravlju.

Ususret finalnom treningu, koji se održao prvog dana Europskog tjedna sporta, pokroviteljica projekta

Kolinda Grabar – Kitarović na prijemu tima poručila je: «Kao pokroviteljica projekta Aktivna Hrvatska pozivam vas da se svi aktivno bavite vježbanjem i sportom, da brinete o svom zdravlju i životu. Vjerujte mi bit ćete sretniji, zdraviji i u punoj boljoj formi!»

Aktivna Hrvatska (Foto: PR)

Trening vlastitom snagom kojeg je vodio tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba vježbači će moći prakticirati svakodnevno i sami. Edukativna predavanja održali su stručnjaci iz Biotreninga i Definicije Hrane. Važnost ovog projekta koji je posljednjih mjeseci educirao Hrvatskom, je promjena vrlo loših statistika koje govore kako je velika većina nas u Hrvatskoj neaktivna.

«Aktivna Hrvatska postigla je do sada svoj najveći uspjeh. Činjenica da se i zahvaljujući aktivnoj Hrvatskoj, broj vježbača u Hrvatskoj povećava, na taj način i misija ovog projekta postiže svoj cilj. Očekujemo i sljedeće godine porast broja vježbača koji će na taj način i aktivno utjecati na svoje zdravlje. Terensko istraživanje koje će uskoro provesti Kineziološki fakultet u Zagrebu, nadamo se da će pokazati značajni porast tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj, jer dosadašnje brojke tome nisu išle u prilog. Imati zdravu Hrvatsku mora biti jedan od glavnih ciljeva društva!» - izjavio je dekan KIF-a prof.dr.sc. Damir Knjaz.

Aktivna Hrvatska (Foto: PR)

Zagrebački trening i veliko slavlje zdravog života nisu propustili ni aktivni vježbači Danijela Martinović, posebni savjetnik Predsjednice za zdravstvo i sport dr.sc. Tomislav Madžar, gimnastičar Marijo Možnik te brojni drugi. Finalni trening vodio je tim Ivana Antunovića u kojem su Anja Bijelić, Lukrecija Dragić i Marin Ivančić, dok je Renata Sopek uz vođenje programa i vješto savjetovala vježbače.
Četvrta sezona nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska održala se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a uz generalno sponzorstvo HEP-a. Projekt Aktivna Hrvatska brojnim aktivnostima kreće u jubilarnu petu sezonu.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se