Matt Damon i Jodie Foster

15. kolovoza u kina stiže 'Elysium'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Preostalo je samo 4 dana da futuristički spektakl 'Elysium' zaigra u našim kinima (15. kolovoza), a ovih dana održana je svjetska premijera ovog novog filma redatelja Neilla Blomkampa („Distrikt 9“) u Los Angelesu.

Crveni tepih preplavile su holivudske zvijezde među kojima su se najviše istaknuli upravo glavni glumci filma – Matt Damon sa svojom suprugom, Jodie Foster, Alice Braga, William Fitchner i Sharlto Copley.

Pogledaj i ovo True Detective, Jodie Foster jeste li pogledali? Odličan početak četvrte sezone hit-serije zaista obećava: Hoće li ovo biti najbolja dosad?

Dobitnici kinoulaznica za Elysium su: Marijana Marić, Ivan Jovinac, Maja Vitez, Josip Malenica i Željko Mičuga .

Radnja filma 'Elysium'

Godina je 2154. i na svijetu postoje dvije vrste ljudi: oni vrlo bogati koji žive na ljudski izgrađenoj svemirskoj postaji imena Elysium te ostali koji žive na prenapučenoj, gotovo uništenoj Zemlji. Stanovnici Zemlje očajni su i žele pobjeći od kriminala i siromaštva, a većini je nužno potrebna i vrhunska medicinska skrb koja je dostupna, naravno, samo na Elysiumu.

Međutim, određeni stanovnici Elysiuma ne prežu ni pred čim kako bi prisilili donošenje anti-imigrantskih zakona i sačuvali svoj luksuzan način života. U cijelom tom paklu jedini čovjek koji može donijeti ravnotežu između ova dva potpuno različita svijeta jest Max (Damon), običan građanin u očajničkoj potrebi da dođe do Elysiuma. Dok mu život visi o koncu, on nevoljko prihvaća opasnu misiju – misiju koja će ga staviti u direktan sukob s tajnicom Delacourt (Foster) i njezinim opasnim snagama Elysiuma... Ali ako uspije, neće spasiti samo svoj život, već i živote milijuna ljudi na Zemlji.

Dobitnici nagrade Oscar Matt Damon („Dobri Will Hunting“) i Jodie Foster („Optužena“, „Kad jaganjci utihnu“) tumače glavne uloge u filmu „Elysium“, dok se u ostalim ulogama pojavljuju William Fichtner („Usamljeni osvetnik“), Alice Braga („Božji grad“) i Sharlto Copley („District 9“).

Nakon što je 2009. godine debitirao s hvaljenim filmom „District 9“ koji je dobio četiri nominacije za Oscara uključujući one za najbolji film i najbolji adaptirani scenarij, Neill Blomkamp se ove godine vraća s još jednim zanimljivim znanstveno-fantastičnim filmom koji progovara o jednom drugačijem društvenom poretku koji se u nekoj dalekoj budućnosti možda i neće činiti toliko nemogućim.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene