"Zvjezdano nebo"

Sjećanje na Tošu Proeskog: Obilježeno 10 godina od njegova posljednjeg koncerta

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Zvjezdanim nebom' Skopje, Makedonija, ali i cijela regija, prisjetili se Toše Proeskog!

Desetu godinu zaredom u glavnom gradu Makedonije, Skopju, sinoć je održana tradicionalna glazbena manifestacija "Zvjezdano nebo", u znak sjećanja na Tošu Proeskog. "Zvjezdanim nebom" obožavatelji se prisjećaju 5. listopada 2007., dana kada je Toše održao svoj posljednji koncert u Skopju na tamošnjem Gradskom stadionu.

Pogledaj i ovo Toše Proeski Osvanula na Instagramu Nikad viđena fotografija neprežaljenog Toše Proeskog rasplakala je njegove obožavatelje: "Zaspale su oči lijepe..."

Tisuće fanova nikad prežaljenog makedonskog slavuja sinoć su se tako ponovno okupile na trgu u Skopju, kako bi slušali i pjevali njegove pjesme.

Tom prigodom na velikom videozidu premijerno je puštena nova pjesma pod nazivom "Light the flame", a osim nje svi okupljeni imali su prilike puna dva sata uživati u isječcima brojnih Tošinih nastupa.

Brojni štovatelji Toše Proeskog također se tradicionalno sastaju početkom listopada i sudjeluju u dobrovoljnom darivanju krvi, koje se u Zagrebu organizira sutra, 7. listopada od 11:00 sati u Petrovoj 3.

Naredne subote, 14. listopada, iz Nove Gradiške pa sve do Kruševa trčat će se tradicionalni maraton, kojim se odaje počast balkanskom princu. Dan kasnije, u nedjelju, 15. 10. u zagrebačkoj kapelici na Rokovu perivoju održat će se misa.

Upravo je svojom humanošću i sam Toše pomagao onima kojima je to bilo potrebno, a ljudi koji su ga voljeli nastavljaju njegovim putem.

Dobro je činiti dobro, a Tošine riječi "Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome" i danas žive u svima onima koji su poznavali tog velikog čovjeka, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene