Ako se pokvari - nestat će

Znate li o čemu ovisi cijeli svemir?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Cijeli svemir ovisi o tome hoće li sve funkcionirati međusobno. Ako se jedan dio pokvari, čak i onaj najmanji, cijeli svemir će nestati'.

Uvod je ovo u film 'Zvijeri južnih divljina' koji je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg filma, a ovaj dio o svemiru izgovara glavna junakinja, djevojčica Hushpuppy. To je ujedno i tema koju je za svoj novi spot iskoristila hrvatska pjevačica Lea Dekleva.

Pogledaj i ovo showbuzz Tek sad procurilo van! Drama na Oscarima - A sve zbog jedne haljine!

>> Lea Dekleva u društvu s Oskarovcima

Lein spot za pjesmu 'Gdje ne vidiš očima' režirao je Zdenko Bašić kojeg je Lea nazvala nakon što je vidjela prilog o njemu u Boljoj Hrvatskoj Nove TV. Nakon što ga je tim putem upoznala znala je kako je samo on taj koji može snimiti to što je zamislila. U priloženom videu pogledajte zanimljiv uradak ovog kreativnog dvojca.



O filmu 'Zvijeri južnih divljina'


Riječ je o uratku mladog američkog filmaša Benha Zeitlina koji je na jedinstven način prikazao jedan jedini životni cilj - kako preživjeti. A to je učinio na neobičan način, uz pomoć šestogodišnje djevojčice Hushpuppy koja živi u zajednici nazvanoj Bathtub (Kada), odcjepljenoj od ostatka svijeta.

Ovi ljudi se bore s osnovnim životnim potrebama - kako se nahraniti i zadržati krov nad glavom. U improviziranoj školi uče prahistorijske vještine - kako se obraniti od zvijeri, i nikako ne žele napustiti to jadno i siromašno vodeno područje na kojem žive.

Šestogodišnja Quvenzhané Wallis, koja je nominirana za Oscara u kategoriji glavne ženske uloge, fenomenalno je utjelovila djevojčicu Hushpuppy koja je rastrgana između potrebe za nježnošću koju ima svako maleno dijete i odanosti ocu koji je uči kako preživjeti i ne pokazivati osjećaje.

Nakon smrti bolesnog oca sama ga zapali i pošalje u čamcu niz rijeku i to bez suza no uz podršku ostalih članova svoje male zajednice.

'Zvijeri južnih divljina' svakako valja pogledati jer metaforička značenja kojima film obiluje svakome će poslužiti na svoj jedinstven način i otkriti životne poruke kojih je u filmu zaista mnogo.

Dodjelu Oscara gledajte UŽIVO na Novoj TV u noći s nedjelje na ponedjeljak (24./25. veljače) od 0:30 sati. Budite i uz Dnevnik.hr jer prenosimo dolazak zvijezda na crveni tepih UŽIVO iz Hollywooda!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene