stravična tragedija

Zločin koji je zgrozio svijet: Brutalno ubijena tik pred porod

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako se stravičan zločin odvio prije gotovo pet desetljeća sjećanja na prerano preminulu glumicu Sharon Tate ne blijede.

Jedan od najokrutnijih zločina u Hollywoodu odnio je život predivne glumice Sharon Tate. Kobne noći u kolovozu 1969. godine predivna glumica ubijena je bez ikakvog povoda zajedno s troje prijatelja koji su se u tom trenutku našli kod nje u gostima. Supruga redatelja Romana Polanskog u trenutku zločina bila je u devetom mjesecu trudnoće pa je tragedija tim veća. Ubio ju je Charles Manson, vođa zloglasnog kulta 'Obitelj', sa svojim sljedbenicima i to dok je Sharon čekala supruga da se vrati iz Europe.

Pogledaj i ovo Roman Polanski (Foto: AFP) Pakao od života Godinama ga prati glas da voli maloljetnice, no u prvom intervjuu od optužbi on sve poriče i krivi medije

Nakon večere s prijateljima, veselo društvo stiglo je u dom velike holivudske uzdanice. I to im je vjerojatno bila najveća pogreška.  Idućeg jutra čistačica je u domu glumice zatekla jeziv prizor. Tijekom noći četvero pripadnika zloglasnog kulta došli su do imanja Sharon Tate, preskočili ogradu, presjekli telefonske žice i sistem osiguranja. Ušli su u kuću i ubijali sve pred sobom. Sharon je tada bilo svega 26 godina. Zbog višestrukog ubojstva na nekoliko lokacija tijekom 1969. godine Mason je prvotno osuđen na smrtnu kaznu. Kasnije mu je kazna zamijenjena doživotnom zatvorskom kaznom koji i dalje služi u Kaliforniji.

Sharon Tate i Roman Polanski upoznali su se na jednom snimanju u Engleskoj. Polanski joj je vrlo brzo ponudio glavnu ulogu u filmu "The Fearless Vampire Killers", a prije nego što je završeno snimanje filma Sharon i Roman uplovili su u bračnu luku. Osam godina nakon što je Sharon ubijena, Polanski se susreo s teškim optužbama za silovanje 13-godišnjakinje. Prije presude pobjegao je iz Amerike, a od tada se nije vraćao u zemlju. To bi se uskoro moglo promijeniti s obzirom da Polanskog uskoro očekuje izricanje presude pred Vrhovnim sudom u Los Angelesu. Presuda se očekuje kroz 90 dana. "Polanski ima 83 godine i želi da se ovaj slučaj zaključi. Želi konačno posjetiti grob svoje pokojne supruge Sharon Tate bez straha da će biti izručen američkom sudu kad stupi u SAD", kazao je redateljev odvjetnik nedavno.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene