Što vi mislite?

VJERUJETE LI U NJIHOVO PROKLETSTVO? Teoretičari zavjere 'kunu' Zlatne globuse

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zlatni globusi otvaraju sezonu nagrada u Hollywoodu.

Ušli smo u Novu godinu, a s njom kreće i sezona dodjele nagrada u Hollywoodu. Prva dodjela naredu svakako je ona Zlatnih globusa. Američka filmska nagrada dodjeljuje se tako filmskim i televizijskim uracima. Mnogi će je ocijeniti kao drugu najznačajniju filmsku nagradu (poslije Oscara, op.a.), a najčešće je glavni indikator za favorite za Oscara.

Pogledaj i ovo showbuzz Ovo morate vidjeti DiCaprio i Lady Gaga - kamere snimile urnebesnu reakciju

No, vremenom je počela kružiti potpuno drugačija teorija. Ljubitelji filma i dodjela filmskih nagrada primijetili su nešto što se počelo nazivati 'prokletstvom Zlatnih globusa'. Teoretičari zavjere počeli su tvrditi da se nagrada dodjeljuje kao svojevrsna utjeha onima koji neće osvojiti jedinu prestižniju nagradu - Oscara.

Prošle godine takav argument savršeno se uklopio obožavateljima Leonarda DiCaprija. Naime, kad je Leonardo osvojio Zlatni globus za "The Revenant", društvene mreže eksplodirale su zbog poruka žaljenja. Mnogi su se već pomirili da je još jednom na snazi 'prokletstvo Zlatnih globusa' i da će se omiljeni Leo morati opet pomiriti sa drugom najboljom nagradom. Ipak, upravo tada Akademija ih je demantirala, a Leonardo je na sreću cijelog svijeta dobio Oscara.

Bilo na snazi prokletstvo ili ne, Zlatni globusi pravo su i sjajno otvorenje sezone nagrada. Jedva čekamo! Sve detalje dodjele pratite na Showbuzzu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene