Svjetski spektakl

Održan je najveći sportsko-glazbeni događaj u SAD-u!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bruno Mars je izveo tri pjesme - "Treasure", "Runaway Baby" i "Just the Way You Are", dok su Peppersi 80.000 gledatelja razveselili hitom iz 1991. "Give it Away."

Svim je glazbenicima velika čast nastupiti tijekom poluvremena Super Bowla, najvećeg sportskog događaja u SAD-u, a ove godine se ona ukazala pop izvođaču Bruni Marsu i poznatom rock sastavu Red Hot Chili Peppersima.

Pogledaj i ovo showbuzz Prestižno priznanje Jon Batiste osvojio je Grammy za album godine, a R&B duo Silk Sonic uzeo je dva najveća priznanja na ceremoniji dodjele nagrada!

Koje brojke: Amerikanci pojeli tone čipsa i popili milijune litara piva!

Seattle Seahawksi pobjednici Super Bowla: Zaustavili 'atomski napad'!

MVP Super Bowla - 'čovjek koji malo jede'

Bruno Mars je izveo tri pjesme - "Treasure", "Runaway Baby" i "Just the Way You Are", dok su Peppersi 80.000 gledatelja razveselili hitom iz 1991. "Give it Away."

Uoči početka utakmice na rasporedu je bio domoljubni repertoar. Hip-hop glazbenica i filmska glumica Queen Latifah otpjevala je najpoznatiju američku budnicu "America, the Beautiful", a nakon toga operna diva sopranistica Renee Fleming izvela je nacionalnu himnu uz pratnju simfonijskog orkestra New Jerseyja i zbora američke vojske.

Seattle Seahawksi osvojili su 48. Super Bowl, odnosno naslov prvaka profesionalne lige američkog nogometa (NFL), nakon što su noćas na MetLife stadionu u New Jerseyju pred 80.000 gledatelja pobijedili Denver Broncose sa 43-8. Seahawksima je to bio drugi nastup u završnici i prvi naslov prvaka.

 

Dvoboj Denvera i Seattlea najavljivan je kao okršaj oprečnih stilova igre, prvaci Američke konferencije Broncosi imali su "atomski napad", dok prvaci Nacionalne konferencije Seahawksi svoje uspjehe temelje na čvrstoj obrani. Na kraju je slavila momčad s najboljom obranom u ligi.

Neće biti plaćen za svoj nastup!

Uz Super Bowl, najveći sportski događaj u SAD-u, idu i velike brojke, pa se tako procjenjuje da su Amerikanci za vrijeme utakmice pojeli oko 22,5 milijuna kilograma čipsa, što bi napunilo 600 velikih teretnih kamiona, te su to "zalili" s milijardu i 228 milijuna litara piva, čime se može ispuniti 500 olimpijskih bazena.

Također, procjene govore da je 80.000 navijača tijekom utakmice na stadionu MetLife u New Jerseyju, između ostalog, pojelo oko 8.000 pizza, te 40.000 hrenovki u pecivu. Ako bi se oni poredali u visinu, to bi ispalo kao 14 Empire State Buildinga.

Pretpostavlja se da su gosti Las Vegasa u kladionicama potrošili više od sto milijuna dolara kladeći se na Super Bowl.

Prošlogodišnji Super Bowl bio je najgledaniji tv program u povijesti SAD-a, sa 164 milijuna gledatelja. Gledanost ovogodišnjeg tek treba biti utvrđena, no zna se da je televizijska kuća "Fox" emitiranje 30-sekundnih promidžbenih spotova naplaćivala po cijeni od četiri milijuna dolara, a sav raspoloživi reklamni prostor rasprodan je do 4. prosinca.

(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene