Sve što niste znali

TAJNI ŽIVOT SLAVNE DIVE Godinama se nagađalo o skrivenim detaljima!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ona je jedna od najpoznatijih ikona američke country glazbe, ali ipak neke stvari o Dolly Parton nisu toliko poznate.

Iako je jedna od najslavnijih country pjevačica, životna priča Dolly Parton je puna iznenađenja. Jedna od zanimljivosti je ta da je slavna Dolly doprinijela velikom znanstvenom otkriću. Ova 70-godišnjakinja je puno više od samog izgleda i pjevačkog talenta.

Pogledaj i ovo Elvis Presley ''reći da sam u šoku...'' Frizer Elvisa Presleyja otkrio je dosad nepoznate detalje sa sprovoda legendarnog pjevača: ''Otišao sam u mrtvačnicu, nikad nisam takvo što napravio...''

Godina 2016. za Dolly Parton označava pedesetu godišnjicu braka s Carlom Deanom, kojega je upoznala u praonici rublja davne 1964. Iako je oženjen za jednu od najpopularnijih žena u Hollywoodu, Carl je uspio ostati izvan svjetla reflektora svih ovih godina. Kako kaže slavna pjevačica u intervjuu za Oprah, njezin muž je jako sramežljiv i ne voli gomilu. 'Poštujem njegovu odluku i mislim da je to jedan od razloga zašto smo toliko dugo zajedno.' Koliko ne voli biti snimljen ili fotografiran, govori to da neki od Dollynih obožavatelja misle da Carl ni ne postoji.

Tijekom godina borila se s tračevima oko svoje seksualnosti. Tabloidi su aludirali da je slavna pjevačica bila u tajnoj vezi sa svojom najboljom prijateljicom i osobnom asistenticom, Judy Ogle. Dolly je demantirala tvrdnje rekavši da su ona i Judy najbolje prijateljice još od osnovne škole te da nisu romantično povezane.

Parton je odbila Elvisa Presleya. Naime, 1970-ih godina, Elvis je htio napraviti obradu njezine pjesme 'I Will Always Love You' no pod uvjetom da dobije pola prava na objavljivanje. Slavna pjevačica je tu ponudu odbila rekavši da ne može dopustiti da pola zarade od pjesme koja je već sama po sebi hit, ode u ruke drugog izvođača jer je ona ta koja je napisala pjesmu i objavila, a novac od zarade planira ostaviti u naslijeđe svojoj obitelji. Nakon što je odbila Elvisa, kaže kako je plakala cijelu večer, ali da joj se ipak isplatilo, jer skoro 20 godina kasnije Whitney Houston je obradila pjesmu za film 'Bodyguard'.

Pjesma 'I Will Always Love You' napisana je o Porteru Wagoneru, iako se mislilo da je napisana o njezinom bivšem dečku. Kako je jednom izjavila, pjesma je zapravo o završetku njezine uloge u Wagonerovom glazbenom showu u kojemu je nastupala sedam godina. Kada je napisala pjesmu, otpjevala ju je Wagoneru, a on se rasplakao i rekao da je to najljepša pjesma koju je ikada čuo. Kasnije je producirao pjesmu, a ostalo je povijest.

Zbog iskustva u medijima i način na koji se mediji ponašaju prema zvijezdama, Dolly je stala u obranu Miley Cyrus, kojoj je Dolly kuma. 'Gledala sam ju kako odrasta, vidim koliko je pametna i talentirana. Ona samo pokušava pronaći svoje mjesto. U moje vrijeme, radila sam sve kako sam htjela, odijevala sam se provokativno i pokazivala dekolte i zbog toga sam bila izložena kritiziranju.'

I jedna od najzanimljivijih činjenica je ta da je prva klonirana životinja, ovca Dolly, nazvana po slavnoj pjevačici. Znanstvenici u Škotskoj ušli su u povijest 1996. godine tako što su klonirali prvog sisavca, ovcu. Doktor koji je radio na kloniranju izjavio je kako se nisu mogli sjetiti bolje osobe od Dolly Parton po kojoj ovca nosi ime.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene