Dobra zarada

Nisu najpopularnije: Saznajte tko je pretekao Severinu i Rozgu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Za neke je ovo bila jako dobra godina...

Hrvatsko društvo skladatelja i Služba ZAMP objavili su izvješće za 2013. godinu o visini autorskih naknada. One bilježe blagi porast te iznose 104,6 milijuna kuna, što je otprilike na razini 2011. godine.

Pogledaj i ovo Mario Regelja bio je u publici! Pogledajte kako je dečko Antonije Šole reagirao kad ju je vidio prerušenu u Tončija Huljića, kamera je sve zabilježila!

'Osjetno više koncerata u odnosu na prethodnu godinu; više poslovnih korisnika glazbe i sve uređeniji odnosi na tržištu, kako stranom tako i domaćem – to su osnovni razlozi za blagi rast prikupljenih naknada', rekao je glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec, a objavljeno je na stranici ZAMP-a.

Tonči Huljić i Branko Đurić progovorili su o svojoj suradnji na projektu

Neki od domaćih autora koji su ostvarili najveću zaradu od autorskih prava prošle godine su Boris Đurđević, Husein Hasanefendić Hus, Neno Belan, Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić, Zdenko Runjić, Zlatan Stipišić...

Na prvoj poziciji najizvođenijih domaćih skladbi u medijima prošle godine je pjesma 'Suze nam stale na put' autora Predraga Martinjaka u izvedbi Massima, dok je najčešće emitirana strana skladba bila 'Get Lucky' u izvedbi Daft Punka i Pharrella Williamsa.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene