Igre moći

Zakulisni život elitne političke dinastije prikazan javnosti

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Doma TV donosi provokativnu dramsku mini seriju koja će se pozabaviti zakulisnim životom elitne političke dinastije; mračnom, ali stvarnom i humanom stranom života te vrlo često katastrofalnim posljedicama političkih ambicija.

Istražujući tematiku prisutnu u aktualnim političkim vodama, serija ''Igre moći'' gledateljima otkriva što se krije iza sjajnih reklamnih sadržaja i vješto napisanih političkih govora te otkriva ranjivu obitelj na rubu raspadanja.

Pogledaj i ovo Goran Višnjić - 2 posebna scena Goran Višnjić iznenadio mjestom na kojem je pozirao, obožavatelji mu predložili novu karijeru

OŠTROVAC VS. KRASINAC U epizodnim ulogama pojavljuju se Slavko Juraga, Edita Karađole i Ante Krstulović

Radnja serije:

''Igre moći'', serija čija je radnja smještena u Washington, odvažno i osebujno opisuje izmišljenu bivšu predsjedničku obitelj u teškim trenucima. Dobitnica Oscara, Zlatnog globusa, BAFTA-ine nagrade i nominacije za nagradu Emmy Sigourney Weaver glumi Elaine Barrish Hammond, bivšu prvu damu i aktualnu državnu tajnicu koja pokušava svoju obitelj održati na okupu dok se bori s trenutačnom krizom u Ministarstvu vanjskih poslova i dobitnicom nagrade Pulitzer, Susan Berg (Carla Gugino), koja je karijeru izgradila blativši Elaine.

Da skrije mračnu obiteljsku tajnu, državna tajnica Elaine Barrish Hammond pristaje na to da je ambiciozna izvjestiteljica iz Washingtona, Susan Berg slijedi u tjednu kada njezin sin Douglas Hammond (Wolk) i njegova zaručnica Anne Ogami (Ishibashi) imaju proslavu zaruka. Elaine muči prvi susret nakon dvije godine s bivšim suprugom i predsjednikom Donaldom 'Budom' Hammondom (Hinds) i sluti da je njezin drugi sin, Thomas T. J” Hammond (Stan), u nevolji. U međuvremenu, zbog talačke krize u Iranu ona mora donijeti trenutačnu odluku koja se tiče njezine obitelji i karijere, a na oboje utječe i Elaineina majka, Margaret Barrish (Burstyn).


O likovima:


ELAINE BARRISH HAMMOND
(Sigourney Weaver)

Pametna, politički snalažljiva, predana obitelji i svojoj zemlji, bivša prva dama i neuspješna predsjednička kandidatkinja Elaine pronašla je novu svrhu i popularnost nakon rastave od supruga, preljubnika i bivšeg predsjednika SAD-a, Buda Hammonda, i preuzela posao državne tajnice. Sada kad više nije u sjeni bivšeg supruga, Elaine se dokazala kao darovita političarka s velikim ambicijama da ispravi pogreške u svijetu, kako u međunarodnim diplomatskim odajama, tako i u vlastitome domu. Elaine je iznimna osoba, ali nije joj lako uskladiti političke ambicije i privatni život pa će se na putu do vrha na kušnji naći njezina moralna načela, vještine i obitelj.


SUSAN BERG
(Carla Gugino)

Izvjestiteljica nagrađena Pulitzerom koja se proslavila pisanjem oštrih kritika u kolumni o obitelji Hammond, Susan Berg, bistra je i predana izvjestiteljica koja je za dobru priču spremna učiniti gotovo sve, pa tako i prijetiti objavljivanjem bolnih tajni o bivšoj prvoj obitelji. Nakon što je uspjela dobiti ekskluzivni intervju s Elaine Barrish Hammond, Susan je otkrila da je možda pogrešno procijenila državnu tajnicu i njih dvije stupaju u nedorečen savez. Međutim, kako napreduje Susanina potraga za pričom o obitelji Hammond, ona se sve više upleće u obitelj te se njezin novinarski instinkt sukobljava s osjećajem odanosti, a čak ni Susan još ne zna hoće li naposljetku postati prijateljica ili neprijateljica obitelji Hammond.

MARGARET BARRISH
(Ellen Burstyn)

Margaret Barrish bivša je predsjednička punica, stroga i izravna glava obitelji, Elaineina majka i T. J.-eva i Douglasova baka. Ona je bivša plesačica iz Vegasa koja je sve vidjela (i iskusila). Margaret voli popiti pokoji koktel, ne skriva se od očiju javnosti i nikad ne osjeća potrebu prikloniti se ustaljenim običajima. Iako je velika potpora kćeri i unucima, Margaret ne ignorira njihove mane i spremna je biti stroga i reći svoje mišljenje kad je riječ o tuđim odlukama za koje misli da bi mogle biti pretežak teret za njezinu obitelj.

 

DONALD 'BUD' HAMMOND
(Ciarán Hinds)

Nekoć popularni američki predsjednik Donald 'Bud' Hammond doživio je brz pad nakon rastave od svoje supruge Elaine, aktualne državne tajnice. Iako su ljubavne afere Buda stajale političke naklonosti, a izgubio je i naklonost supruge, dvojice sinova i američke javnosti, nije spreman odreći se ostavštine ni obitelji bez borbe. Odlučio je vratiti svoj ugled i naklonost sinova koji mu zamjeraju te bivše supruge koju još voli. Bud će se osloniti na svoj prepoznatljiv šarm, inteligenciju i političke vještine koje su mu jednom osigurale posao vođe slobodnog svijeta, ali nakon gomile pogrešaka, stjecanje naklonosti sljedbenika i obitelji pretvorit će se u najteži izazov s kojim se bivši predsjednik ikad morao susresti.


DOUGLAS HAMMOND
(James Wolk)

Sin državne tajnice Elaine Barrish Hammond i bivšeg predsjednika Buda Hammonda, 30-godišnji Douglas Hammond od roditelja je naslijedio inteligenciju, ambicije i ljubav prema politici. Za razliku od svog problematičnog brata blizanca T. J.-a, Doug je djetinjstvo pod povećalom preživio naizgled bez posljedica i obavlja dužnost majčina šefa kabineta i obiteljskog diplomata. Međutim, njegova karijera i obitelj postaju sve zahtjevniji i nakon zaruka s dizajnericom interijera Anne Ogami gomilaju se problemi pa Doug nastoji uskladiti izazove iz privatnog i političkog života te pukotine na njegovoj fasadi postaju sve primjetnije.

THOMAS 'T. J.' HAMMOND
(Sebastian Stan)

Nepredvidljivi član obitelji Hammond, 30-godišnji Thomas 'T. J.' Hammond, sin je državne tajnice Elaine Barrish Hammond i bivšeg predsjednika Buda Hammonda, i prevrtljiva je suprotnost svom konzervativnom bratu blizancu Douglasu. T. J.-u nije uvijek bilo lako nositi se sa statusom člana jedne od javno najeksponiranijih obitelji i prvog deklariranog gay sina američkog predsjednika i od punoljetnosti uglavnom se bori s ovisnostima. Premda je glazbeno nadaren, T. J. još nije otkrio svoj životni poziv i očajnički traži svoje mjesto u poznatoj obitelji i širem svijetu. Unatoč dobrim namjerama, njegovoj želji da se riješi ovisnosti i nastojanju obitelji da ga zaštiti i bude mu potpora, T. J.-evi demoni neprestano prijete njegovu životu i obitelji.

ANNE OGAMI
(Brittany Ishibashi)

Zaručnica Douglasa Hammonda, pametna, lijepa i mlada dizajnerica interijera Anne Ogami postat će najnovija članica obitelji Hammond. Međutim, kao odabranica najpoželjnijeg neženje u zemlji, pristala je na život u kojem privatnost i politika nisu odvojeni. Svaki privatni trenutak dostupan je očima javnosti, a Anne se na takav život još nije naviknula. Premda voli Douglasa i prihvatila je manipulacije i upletanje njegove obitelji u njihov život, Anneino nezadovoljstvo polako se gomila, a pritisak zbog života u obitelji u kojoj su političke igre dio svakodnevice počinje uzimati svoj danak.

Nagrade:

2013. nagrada Emmy (Ellen Burstyn za najbolju sporednu ulogu)
2013. nominacija za nagradu Emmy (za najbolju glavnu ulogu, najbolji kasting, najbolju mini seriju)
2013. nominacija za nagradu Zlatni globus (za najbolju televizijsku seriju i najbolju glavnu glumicu)
2013. nominacija za nagradu Screen Actor Guild Awards ( Sigourney Weaver za najblju žensku ulogu)
2013. nominacija za nagradu Casting Society of America
2013. nominacija za nagradu Critics Choice Television Awards (za najbolju mini seriju, Sigourney Weaver za najbolju glumicu, Sebastian Stan za najboljeg sporednog glumca, Ellen Burstyn za najbolju sporednu glumicu)
2013. nominacija za nagradu Directors Guild of America ( Greb Berlanti za najbolje redateljsko ostvarenje)
2013. nominacija za nagradu Online Film & Television Association
2013. nominacija za nagradu Writers Guild of America
2013. nominacija za nagradu GLAAD Media Awards (za najbolju mini seriju)
2012. nagrada Critics Choice Television Awards (za najuzbudljiviju seriju)
2012. nominacija za nagradu Satellite Awards (Sigourney Weaver za najbolju glumicu)

Ne propustite novu seriju od 4. listopada. Igre moći na Doma TV-u mogu započeti!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene