Ritam ludila

Obuzeo ga 'Ritam ludila' - Od danas u kinima!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pobjednik Sundance Film Festivala, dobitnik Zlatnog globusa i 5 nominacija za nagradu Oscar®, jedan od najboljih filmova godine od danas je u domaćim kinima!

Velika većina nas smo se tijekom vlastitog školovanja susreli s ovakvim ili onakvim profesorima. Bilo je tu različitih vrsta – od onih za koje nismo marili previše, jer su sami po sebi bili dosadni, preko onih koji su samo dijelili ocjene pa do onih koji su nas do neke mjere čak znali i zainteresirati za svoj predmet.

Pogledaj i ovo showbuzz Utrka se nastavlja Vratio mu istom mjerom - odnio mu nagradu pred nosom!

GLASAJ U ANKETI Koji od njih zaslužuje Zlatni kipić?

Naravno, bilo je tu puno više onih koje smo proglašavali „ludima“, „nenormalnima“ ili naprosto „isfrustriranima“. Profesor Terrence Fletcher u filmu „Ritam ludila“ koji se od danas započinje prikazivati u našim kinima nadilazi sve te epitete i ulazi u neku od dvije ekstremne sfere: čistih psihotičnih luđaka ili genijalnih ljudi koji na osebujan način znaju prepoznati pravi talent mladih i nadarenih učenika. Na vama je da ga svrstate u jednu od ove dvije skupine nakon što pogledate film.

Cineplexx je pripremio i karte za čitatelje Dnevnik.hr-a! Osvoji 5x2 karte za film 'Ritam ludila' u kinima u Zagrebu i Splitu. Pošaljite nam na mail natjecaj@novatv.hr zašto želite pogledati film do 28. siječnja. Dobitnike ćemo obavijestiti o preuzimanju nagrada, zato nam pošaljite i svoje kontakte.

Imamo i dobitnike koji će uživati u kinu: 

Zagreb:
Irena Anić
Ivana Kovacicek
Danijela Kuzmic

Split:
Mate Brkić
Kristina Čavrak
 

U ekskluzivnoj sceni koju vam ovim putem predstavljamo možete vidjeti jednu od metoda koju profesor Fletcher koristi nad svojim učenicima – ako si samo milisekundu prespor ili prebrz u svom sviranju u odnosu na ostatak benda, ne gine ti stolica u glavu. Doslovno. Na vama je da procijenite radi li se o genijalnoj metodi kojom se u učeniku stvara snažna, surova disciplina i savršeni mehanizam sviranja s ostatkom benda ili je posrijedi čista ludost jednog isfrustriranog čovjeka nekim osobnim stvarima koje s bendom i glazbom općenito nemaju nikakve veze.

'Ritam ludila' prošloga je tjedna dobio pet nominacija za prestižnu filmsku nagradu Oscar® uključujući one za najbolji film godine i najbolji adaptirani scenarij. Glumac J. K. Simmons (našoj publici vjerojatno najpoznatiji po ulozi Verna Schillingera iz popularne televizijske serije „Oz“) utjelovio je profesora Fletchera i već postao vlasnikom nagrade Zlatni globus, a jedan je i od najvećih kandidata za Oscara u kategoriji najbolje sporedne muške uloge. Pored njega mladog i talentiranog svirača bubnjeva tumači Miles Teller, a scenarist i redatelj je Damien Chazelle kojemu ovaj film predstavlja redateljski prvijenac.

„Ritam ludila“ (Whiplash) jedan je od najhvaljenijih filmova ove godine koji na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika ima čak 96% pozitivnih ocjena zaprimljenih na temelju 229 kritika. Film se na popularnoj filmskoj internetskoj stranici imdb.com nalazi na 40. mjestu najboljih filmova ikada prema ocjeni gledatelja diljem svijeta.

Film „Ritam ludila“ ne propustite u domaćim kinima!
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene