454001
454001
454001
454001
454001

RAZLJUTILA GA Brat Marini Abramović uzvraća uvredama

  • , 18.10.2016., 19:19
  • Autor:
  • komentara

Velimir Abramović otkrio je drugu stranu medalje.

 
 
 
 
Marina Abramović (Foto: Getty)
Marina Abramović (Foto: Getty)

Memoari 'Walk Through Walls' nisu ni ugledali svjetlo dana, a već dižu puno prašine. U knjizi umjetnica opisuje odrastanje u komunističkoj Jugoslaviji i odnose unutra svoje obitelji te bivše supružnike. Dotaknula se bolne teme abortusa.

Marina Abramović (FOTO: Getty)

No, nije sve tako sjajno kako se čini. Iako se Marina Abramović prije mjesec dana našla na vrhu globalne liste najmoćnijih umjetnika , udarac joj je zadao rođeni brat kojin je progovorio o njezinim memoarima koji trebaju izaći na tržište 25. listopada. '‘Ona ima taj komunistički manir da vjeruje da se u povijesti dogodilo samo ono što je ona rekla ili napisala. Sve ostalo ne postoji’', rekao je Velimir Abramović , pišu srpski mediji. Tako primjerice u svojoj knjizi „Stići tamo: Knjiga mentora“ Marina Abramović govori da su joj roditelji bili partizani i narodni heroji, nemilosrdni i zauzeti svojim funkcijama. ''Majka me šišala na ćelavo i tukla. Nikad me nije poljubila''rekla je. Velimir kaže da upravo ovakva Marinina sjećanju potvrđuju njeno izmišljanje prošlosti. Nezadovoljan je i odnosom kojeg sestra ima prema njemu. ‘'Zove me neradnikom, za nju napor mišljenja nije nikakav rad. Marina voli falsificirati. Ona vam je kao Picasso, malo govori istinu, a malo izmišlja. Posebno kad govori o djetinjstvu, koje iz njenih opisa izgleda kao teške, olovne godine’', dodaje Velimir.

Marina Abramović (Foto: Getty)

384 stranice memoara ispisane su i priznanjem kako je tri puta abortirala. No, Marina nije razljutila samo svog brata. Gnjevne žene su je napale zbog njezine izjave kako majčinstvo i karijera nisu mogući. Marina se im ispričala, a o novim i teškim bratovim optužbama za sada se nije oglasila.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se