modni buntovnik

Zvali su ga "kraljem pripijenosti": Preminuo dizajner kojeg su obožavale Naomi Campbell i Michelle Obama

Azzedeine Alaia (FOTO: Getty) Azzedeine Alaia (FOTO: Getty) 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Azzedeine Alaia (FOTO: Getty) Galerija

Tajnovit i poznat kao modni buntovnik, Alaia je desetljećima živio u Parizu, a tijekom svoje karijere odijevao je slavne žene od Hollywooda do Bijele kuće.

Azzedine Alaia, francuski modni dizajner rođen u Tunisu čije su pripijene haljine obilježile 1980-e i koji je odijevao slavne žene od Hollywooda do Bijele kuće, umro je u Parizu u dobi od 77 godina.

Francuska federacija visoke mode objavila je u subotu da je Alaia umro ne navodeći detalje. Na Twiter stižu objave iz cijeloga svijeta u kojima se odaje počast njegovu utjecaju na modu.

Tajnovit i poznat kao modni buntovnik, Alaia je desetljećima živio u Parizu, ali nije sudjelovao u pariškim sezonskim modnim događanjima i kampanjama. Umjesto toga, prikazivao je kolekcije u intimnom okruženju svog ateljea i prema svom rasporedu.

Ponekad su ga nazivali "kraljem pripijenosti" zbog dizajna haljina koje je popularizirao '80-ih godina. Njegov omiljeni model bila je Naomi Campbell, a njegove kreacije nosila je i Michelle Obama kao prva dama. (Hina)

Azzedeine Alaia (FOTO: Getty) Azzedeine Alaia (FOTO: Getty)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene