U 83. godini

POSLJEDNJA BITKA Preminuo je Bata Živojinović

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22:45 u bolnici Sveti Sava.

Preminuo je Velimir Bata Živojinović. Kako saznaju Novosti, legendarni glumac preminuo je u snu sinoć u bolnici Sveti Sava u Beogradu. Poslije duge borbe s bolešću i amputacije noge, jedan od najuspješnijih glumaca u povijesti bivše Jugoslavije, nije uspio izboriti ovu bitku. Iza sebe je ostavio suprugu Julijanu, sina Miljka, kćerku Jelenu i šestero unučadi.

Pogledaj i ovo showbuzz Uz članove obitelji, prijatelje i kolege U Beogradu pokopan Bata Živojinović - brojna slavna lica odala počast

Bate Živojinovića prisjetili su se i kolege.

Zdravlje mu se pogoršalo početkom svibnja, a za su se u bolnici 'Sveti Sava', kao i četiri godine ranije, kada je preživio moždani udar.

Pročitajte i priču o legendama koje su nas nedavno napustile.

Velimir Bata Živojinović rođen je u Koraćici 5. lipnja 1933. godine, a na filmskom platnu debitirao je kada je imao 22 godine, u filmu 'Pesma sa Kumbare'. Živojinović je glumio u više od 280 filmova i televizijskih serija.

Odigrao je velik broj glavnih uloga, a jedna od njih donijela mu je i međunarodnu slavu. Film 'Valter brani Sarajevo' ušao je u antologiju, no treba spomenuti i uratke poput 'Kozare', 'Sutjeske' i 'Bitke na Neretvi'. Uloge poput spomenutih vinule su ga u najveće glumce svog vremena, uz bok Mileni Dravić, Borisu Dvorniku i Ljubiši Samardžiću.

Poslednju ulogu imao je 2001. godine u filmu "Sve je za ljude" gdje je glumio Jeremiju.

Sa Velimirom je do posljednjih trenutaka bila njegova supruga Lula, kao i unuka Dina. Sina Miljka nije vidio, jer od 2006. godine živi u inozemstvu, optužen da je dio stečajne mafije. Upravo tada Bata je preživo srčani udar. Srčani, a potom i moždani udar pa gangrena koju je pokušavao izliječiti, sve je to opako narušavalo Batino zdravlje. Iako su liječnici pokušali spasiti njegov život i amputacijom noge, nisu uspjeli.

Devedestih godina bavio se politikom kao zastupnik Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, a 2002. bio je kandidat te stranke na srbijanskim predsjedničkim izborima.

Smatra se najvećih srpskim glumcem.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene