U 82. godini

Umro glumac Kenny Baker, robot R2-D2 iz "Zvjezdanih ratova"

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kenny Baker, britanski glumac koji se proslavio ulogom malog robota R2-D2 u filmu "Zvjezdani ratovi", umro je u subotu u 82. godini, objavila je njegova obitelj, a prenio dnevni list The Guardian.

Baker, koji je imao jedva metar visine, dulje je vremena patio od plućnih tegoba, rekla je njegova nećakinja Abigail Shield i dodala "Zadnjih je godina bio vrlo bolestan i očekivali smo takav kraj".

Pogledaj i ovo Paul Sorvino u filmu ''Goodfellas'' U 84. godini... Preminuo legendarni glumac iz filma ''Dobri momci'', tužno priopćenje otkrilo da je posljednje trenutke proživio uz suprugu

"Vrlo smo ponosni na ono što je ostvario za svog života, (...) za svu sreću koju je donio svijetu", rekla je Abigail Shield.

Kenny Baker odigrao je ulogu malog robota zviždača u "Ratovima zvijezda" 1977. te u idućih pet nastavaka zvjezdane sage.

Njegovo je ime bilo citirano lani u sedmome filmu pod naslovom "Sila se budi", a i sam je u prosincu prisustvovao europskoj premijeri tog nastavka u Londonu.

Premijera novog filma zvjezdanog serijala, čiji su prvi kadrovi snimani u Dubrovniku, zakazana je za prosinac.

Baker je također igrao u kultnim filmovima 80-ih godina kao što su Flash Gordon i Vremenski banditi Terryija Gilliama. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene