Veliki genijalac

Reakcije na odlazak legende: DAVID JE IMAO AUREOLU

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Odlazak glazbene legende iznenadio je i domaće glazbenike. Mnogi će ga pamtiti po osebujnom stilu.

Vijest da nas je David Bowie zauvijek napustio nikoga nije ostavila ravnodušnim. Jasenko Houra ne može vjerovati. – U šoku sam. Puno je glazbenika otišlo ove godine. On je imao rijedak rock izričaj. Imao je aureolu, nevjerojatan utjecaj na scenu. Bio je veliki umjetnik. On je velikan i teško mi je govoriti sada o njemu. Sve što je radio, radio je spektakularno. Još pamtim njegov koncert u Zagrebu. Bio je vrhunski glazbenik, ali i intelektualac.

Pogledaj i ovo showbuzz Oprostio se od prijatelja Otkriveno od čega je bolovao David Bowie

DAVID BOWIE Dvije žene obilježile su njegov život

Bowie potresnim scenama najavio svoju smrt?

Zrinko Tutić s Davidom je uvijek imao poseban odnos. – Mi smo fizički sličili. Posebno u mlađim danima. Slušao sam sve njegove hitove. Nisam mu bio pretjerano blizak, ali svojim je transformacijama ostavio golem trag u glazbi.

David Bowie BIOGRAFIJA

Jednako genijalnim smatra ga i Matija Dedić. – Ostao sam iznenađen kada sam čuo vijest. Ne mogu vjerovati da se to dogodilo nakon fenomenalnih uradaka. Nisam pomno pratio njegov opus, ali ovo je veliki gubitak. On je bio uistinu veliki genijalac.

Detalji koje možda niste znali o Davidu Bowiju

Darko Rundek za vijest je saznao neposredno prije našeg poziva. – Upravo sam čuo tužnu vijest. I na mene je imao velik utjecaj, naravno. Ne mogu reći da sam ga detaljno pratio, ali dosta sam ga slušao. To je čovjek koji je zračio i imao je jaku osobnost. On je dao golemi doprinos kulturi.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene