453890
453890
453890
453890
453890

NAJBOLJI NA SVIJETU Raskoš kakva se rijetko viđa u Hrvatskoj

  • , 17.10.2016., 20:27
  • Autor:
  • komentara

Zagreb je večeras ugostio najbolji balet na svijetu! U HNK nastupaju najbolji solisti iz baletne prijestolnice - Sankt Peterburga.

 
 
 
 
Najbolji baletani u Zagrebu (VIDEO: Dnevnik Nove TV)
Najbolji baletani u Zagrebu (VIDEO: Dnevnik Nove TV)

Iz prijestolnice baleta ravno na hrvatske daske. Katarina je jedna od najboljih svjetskih balerina. Od jutra se priprema za zagrebačku publiku. ' Za gala koncert plesači predstavljaju najbolje plesove koje su nekoliko puta izvodili. Skupa smo se malo pripremali za ovaj nastup jer to su zapravo plesovi koje izvodimo cijeli život', kazala je Ykatarina Osmolkina, prvakinja Marijinskog teatra.

21-godišnji Vladimiri prvak je najčuvenijeg baletnog teatra na svijetu - Marijinskog. ' Da biste se bavili baletom, morate imati određenu snagu. To je za mene mogućnost da na sceni budem netko drugi, netko tko ne mogu biti u stvarnom životu', kazao je Vladimir Shklyarov.

Najbolji baletani u Zagrebu (FOTO: Dnevnik.hr)

Zagrebačku publiku provest će kroz neke od najpoznatijih baletnih djela - od Romea i Julije do Umirućeg labuda i Don Kihota. Sve to godinama izvode u najvećim svjetskim teatrima.

Ovo je tek početak rusko-hrvatske baletne priče. ' Balet zagrebačkog HNK sljedeće godine trebao bi gostovati u Sankt Peterburgu u jednom od tih velikih kazališnih kuća', otkrila nam je Dubravka Vrgoč, intendantica HNK Zagreb.

Najbolji baletani u Zagrebu (FOTO: Dnevnik.hr)

Ovo je zaista posebna prilika koju je šteta propustiti. Scenografija i kostimi su zaista raskošni. Oni dolaze iz najpoznatijih kazališnih kuća u Sankt Petersburgu. Među njima su plesači iz čuvenog Marijinskog teatra koji slove kao najvažnije operno baletno kazalište u Rusiji, a samim time i u svijetu. Tko nije još uvijek stigne otići po svoju kartu jer će se gala koncert u isto vrijeme održati i sutra.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se