Druga žena

U njihovoj sjeni bila je i ostat će zauvijek - Preminula u 83. godini

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Sybil Christopher, žena koju je Richard Burton ostavio zbog Elizabeth Taylor, preminula je danas u 83. godini života u New Yorku.

Sybil Christopher je bila poznata kao kazališna producentica i osnivačica Arthura, jednog od najpopularnijih njesta za izlazak 60-godina na Manhattanu.

Pogledaj i ovo Stan i Joan Lee (Foto: AFP) Filmska ljubavna priča Ljubav svog života preoteo je drugom muškarcu te ju oženio sat vremena nakon razvoda

No, unatoč njezinom uspjehu, većina ljudi je se sjeća kao žene koju je Richard Burton ostavio zbog Elizabeth Taylor 1963. godine. Burton se zaljubio u Elizabeth tijekom snimanja filma 'Kleopatra'. Oboje su tada bili u braku - Taylor je bila udana za svog četvrtog supruga Eddieja Fishera, a Burton je sa Christopher bio 14 godina u braku iz kojeg su imali dvoje djece.

>> Otkriveni šokantni detalji najpoznatijeg hollywoodskog para!

Christopher je podnijela zahtjev za razvodom braka u prosincu 1963. godine. Prema pisanju Telegrapha, dobila je podijeljeno skrbništvo nad djecom zajedno s bivšim suprugom te milijun dolara, što je tada bio znatan iznos.

15. ožujka 1964. godine, samo devet dana nakon što se Taylor razvela od Fishera, zaljubljen glumački par se vjenčao.

Christopher nikad nije supruga osuđivala zbog afere s Elizabeth već je samo tvrdila kako ponekad takve stvari događaju.

Richard Burton i Elizabeth Taylor, osim što su ostali zapamćeni kao veliki ljubavnici i par koji se dvaput jedno za drugo vjenčavao, bili su i prvi koji su zbog strasti koja se među njima rodila tijekom snimanja filma varali svoje partnere, ostavili ih te se na kraju vjenčali.

Prvi put su se razveli 1974. godine. Ponovno su se vjenčali 1975. godine no sreća je trajala samo godinu dana. Razveli su se po drugi put 1976. godine. Nakon njega, Elizabeth je imala još dva supruga.

Richard Burton je preminuo 1984. godine, a Elizabeth 2011.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene