Kraljica technicolora

Zauvijek je zaspala i otišla u svoju zelenu dolinu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Američka filmska zvijezda irskog podrijetla Maureen O'Hara, riđokosa junakinja iz filma "Kako je bila zelena moja dolina" iz 1941. i "Čuda u 34. ulici" iz 1947., umrla je u 95. godini, objavila je u subotu njezina obitelj.

Maureen O'Hara predvodnica zlatnog doba Hollywooda između 1940. i 1950. godine, glumica s više od 60 filmova u karijeri, svojevremeno smatrana jednom od najljepših žena na svijetu, preminula je u svojem domu u Boiseu (Idiho), na zapadu SAD-a.

Pogledaj i ovo showbuzz tužna vijest Glumac poznat po sapunici koju je obožavala i domaća publika preminuo u 89. godini, imao je karijeru dužu od pola stoljeća

'Tužna srca javljamo da je Maureen O'Hara umrla prirodnom smrću u snu', objavila je njezina obitelj u priopćenju koje citira Irish Times.

Irski predsjednik Michael Higgins izrazio je 'duboku žalost' nakon objave smrti glumice.

Prozvana 'kraljicom technicolora' zbog riđe kose i zelenih očiju, O'Hara je rođena 1920. u Ranelaghu, južnom predgrađu Dublina, te se 1939. uputila preko Atlantika kako bi napravila karijeru u Hollywoodu. Posjedovala je američko i irsko državljanstvo.

Među najzapaženijim filmskim ulogama ističu se njezini nastupi u Fordovom filmu 'Kako je bila zelena moja dolina', u 'Čudu u 34. ulici', a još prije u 'Zvonaru crkve Notre-Dame'. Idealna je partnerica Johnu Wayneu u klasicima Johna Forda 'Rio Grande' iz 1950., "Miran čovjek" iz 1952. te "Krila orlova" iz 1957.

Dobitnica je počasnog Oscara 2015. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene