Zabranili je

Turcima se ne sviđa nimfomanka!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nova zabrana izazvala je prosvjede u Turskoj.

'Nimfomanka', kontroverzni film danskog redatelja Larsa von Triera, zabranjen je za prikazivanje u turskim kinodvoranama, što je izazvalo nove prosvjede protiv cenzure u zemlji.

Pogledaj i ovo showbuzz Kontroverzan film Priča o erotskom putovanju jedne nimfomanke

Dnevno se seksa sa sijasetom muškaraca!

'Film je zabranjen po odluci prosudbena povjerenstva ministarstva kulture', rekao je član tog povjerenstva Yamac Okur.

Okur se usprotivio toj zabrani. 'Film sadržava eksplicitne prizore ali je trebao biti prikazan s ograničenjem dobi', kazao je dnevniku Milliyet.
Nekoliko uglednih turskih umjetnika osudilo je odluku povjerenstva, izrazivši žaljenje zbog 'nove cenzure' islamsko-konzervativne vlade premijera Recepa Tayyipa Erdogana, na vlasti od 2002.

'Odlučno osuđujem zabranu 'Nimfomanke' kad u Turskoj postoji ograničenje po dobi u kinima', napisao je na Twitteru turski redatelj Nuri Bilge Ceylan, dobitnik brojnih međunarodnih nagrada za svoje filmove ('Daleko', 'Tri majmuna', 'Bilo jednom u Anadoliji').

Najnoviji film u dva dijela Larsa von Triera o nimfomanki Joe koja pripovijeda o svom životu ostarjelom Seligmanu, koji je pretučenu Joe pronašao nadomak svog doma, trebao se u turskim kinodvoranama prikazivati od polovice ožujka.

Rumunjska je odlučila zabraniti 'Nimfomanku: 2. dio', koja sadrži prizore eksplicitnog seksa, ali je potom tu odluku ukinula.

'Nimfomanka: 2. dio' prikazuje se od 20. veljače u hrvatskim kinima. Lars von Trier redatelj je i scenarist filma u kojem glume Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Willem Dafoe i Jamie Bell. (HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene