EMOCIONALNA BOL

Skrivene tragedije: Deformirano lice prepuno životnih ožiljaka

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Holivudski glumac Mickey Rourke nekoć je uživao status status seks simobola, a danas je napoznatiji zbog brojnih estetskih zahvata.

Kada se 80-ih na kino platnima pojavio glumac Mickey Rourke, zapazili su ga i zbog njegovog sjajnog fizičkog izgleda. Holivudski ljepotan, pravim imenom Philip Andre Rourke vrlo brzo je stekao svjetsku slavu. No, život ga nije pazio i mazio. Mickey ime nosi po svom ocu kojeg je zadnji put vidio prije 20 godina.

Pogledaj i ovo PR Hannes Þór Halldórsson Dvostruki život islandskog redatelja: Prije četiri godine branio je protiv Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, a danas ima hit europsku komediju

Roditelji su mu se rastali dok je još bio mali. Majka mu se udala za Eugena Edia, policajca iz Miamija zbog kojeg se s majkom, mlađom sestrom i bratom morao preseliti u južnu Floridu. Očuh ga je svakodnevno zlostavljao, baš kao i njegovu majku. Mickey je svu svoju negativnu energiju i bijes preusmjerio u sport, točnije boks. U 90-ima se tako učlanio u boksači klub i rodila se njegova ljubav prema boksu. Imao je svega 12 godina kada je pobijedio na svom prvom boksačkom meču. Tijekom svoje boksačke karijere doživio je samo tri poraza i 27 pobjeda, od čega 17 nokautom.

Njegov ulazak u svijet glume dogodio se 1979. godine kada je sasvim slučajno dobio svoju prvu ulogu. Naime, njegov prijatelj koji je režirao film ostao je bez glumca te je Rourke tu uskočio kao zamjena. Gluma ga je toliko oduševila da je od sestre posudio 400 dolara kako bi mogao pohađati satove glume. Njegov prikriveni talent odmah je došao do izražaja, a Mickey je počeo glumiti u sve više filmova. No, njegova karijera je odjednom počela ići silaznom putanjom. Seks simbol postao je zahvaljujući filmu ‘'Devet i pol tjedana'’ s Kim Basinger iz 1986. godine.

Njegove pogrešne procjene i odluke stajale su ga filmske karijere. Odbijao je ponuđene uloge za filmove koji su postali megapopularni, poput ''48 sati'', ''Top Gun'' , ''Policajac s Beverly Hillsa'' i slični.

Očajni Mickey okrenuo se alkoholu i drogi, a lijepo je lice uništio brojnim plastičnim operacijama. Imao je nekoliko operacija nosa i jagodičnih kostiju, a usne redovno popravlja hijaluronom. Od plastičnih je kirurga uvijek tražio ''samo da mu vrate lice na mjesto''. Naime, operacije nisu bile toliko uspješne, pa glumac danas ima lice puno ožiljaka.

Manje je poznato da je Mickey u trenutku depresije htio počiniti samoubojstvo, no od toga ga je, kako je svojevremeno izjavio, odgovorio njegov pas. Iza sebe ima dva propala braka i nema djece.

Glumac, koji je poznat i po svojoj ekscentričnosti prošle je godine viđen kako se ljubi s muškarcem. Točnije, sočan poljubac razmijenio je sa svojim frizerom Giuseppeom Francom. Tada su krenule glasine kako je Rourke biseksualac. 64-godišnjak, koji se nesumnjivo teško nosi sa starenjem, nedavno je sve iznenadio viješću da se vraća u boksački ring.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene