Neprežaljeni Toše

Prošlo je osam godina: Roditelji utjehu pronašli u unucima, bivša djevojka se udala

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Toše Proeski izgubio je život prije osam godina u tragičnoj prometnoj nesreći.

Mladi pjevač Todor Toše Proeski izgubio je život 16. listopada 2007. godine u prometnoj nesreći pokraj Nove Gradiške.

Pogledaj i ovo Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: AFP) Tragičan pad Bili su par koji je vraćao vjeru u ljubav, a onda je sudbina upetljala prste i zauvijek ih razdvojila

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 6 sati i 20 minuta Toše je smrtno stradao. Automobil kojim je upravljao Georgij Georgijevski zbog neprilagođene brzine i premalog razmaka između vozila, udario je u prikolicu tegljača pri čemu se desna, suvozačeva strana gdje je sjedio upravo Toše, zabila pod prikolicu kamiona.

Vijest o njegovoj pogibiji potresla je Makedoniju, ali i sve zemlje bivše Makedonije u kojima je pjevač imao brojne fanove.

Toše je rođen je 25. siječnja 1981. godine u Kruševu u Makedoniji, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skopju te slovio je za vrlo talentiranog glazbenika i bio je omiljen diljem regije.

U spomen na neprežaljenog Tošu Proeskog krenuo maraton iz Nove Gradiške prema Kruševu

Svoj posljednji koncert Toše je održao održao 5. listopada u Skopju, a od tragične smrti njegovi obožavatelji svake godine, njemu u spomen, održavaju manifestaciju pod imenom 'Zvjezdano nebo za Tošu'.

Iza Makedonskog slavuj, kako su ga zvali, ostala je ožalošćena obitelj i prijatelji, adan njegova pogreba proglašen Danom nacionalne žalosti.

Dugogodišnju Tošinu djevojku, rukometašicu Andrijanu Budimir, njegova smrt je duboko potresla, no vrijeme liječi sve rane. Ona se prije dvije godine udala za ugostitelja iz Skoplja, a prije godinu i pol je rodila sina Maksima. Tošini roditelji tugu ne mogu izliječiti, ali utjehu pronalaze u unucima.

I ove godine Tošini obožavatelji su se prisjetili svog omiljenog glazbenika pa su trčali tradicionalni maraton od Nove Gradiške pa sve do Kruševa u kojeg stižu danas.

Maraton od Nove Gradiške do Kruševa dug je 900 km, a sam dolazak maratonaca na posljednje počivalište Toše Proeskog, na Gumenj očekuje se nakon 80 sati trčanja, točnije danas 16.10.2015. u 12 sati. Također, danas će u Zagrebu biti od 17 do 18 sati otvorena crkva na Rokovom perivoju za sve one koji se na svoj način žele prisjetiti Toše Proeskog, a uspomenu na njegov lik i djelo i dalje nakon osam godina čuvaju.

Iza mladog pjevača ostale su brojne pjesme koje i dalje žive.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene