Samozatajna Daria

Imala je milijune i prije Abramoviča: Tko je žena od koje se razvodi ruski milijarder?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon deset godina pukla je ljubav između Romana Abramoviča i Darije Žukove. Iako samozatajna, Žukova je i prije nego što je upoznala ruskog milijardera živjela život na visokoj nozi.

Vijest o razvodu Romana Abramoviča u ponedjeljak je odjeknula medijima kao bomba. Nakon devet godina braka (i deset provedenih zajedno) ruski milijarder i njegova supruga galeristica Daria Žukova odlučili su se razići. No tko je doista samozatajna žena koja je sve ove godine bila uz Abramoviča?

Pogledaj i ovo showbuzz Koliko će ga stajati razvod? Sve žene Romana Abramoviča: Ljubavi koje skidaju nule s računa

Njezina životna priča u potpunosti se razlikuje od njezina uskoro bivšeg supruga. Lijepa Ruskinja nikad nije odrasla u siromaštvu i oskudici. Oduvijek je naučena na život na visokoj nozi zahvaljujući bogatoj obitelji. Ona je naime kći naftnog magnata i molekularne biologinje koji su joj od rođenja omogućili lagodan život.

Rođena je u Moskvi u kojoj je i živjela do desete godine. Roditelji su joj se razveli kad su joj bile samo tri godine, a nakon života u Rusiji s majkom odlazi u Ameriku. Iako potječe iz imućne obitelji, nikada nije bila "razmaženo derište". Noćni izlasci i hvalisanje roditeljskim novcem njoj nikada nisu bili primamljivi. Samozatajna Daša, kako joj je inače nadimak, radije je ulagala u svoje obrazovanje. Na sveučilištu u Santa Barbari završila je slavenske jezike, nakon toga i studij homeopatije u Londonu, a svoj poduzetnički duh pokazala je već sa 20 godina kada je s prijateljicom Christinom Tang u Los Angelesu pokrenula modnu marku Kova&T. Atraktivna Daša okušala se i u medijskom biznisu pa je tako jedno vrijeme radila i kao urednica modnog časopisa Pop.

Druži se sa svjetskim jet-setom

Svestrana Daria druži se sa svjetskim jet-setom. Bliska je prijateljica s britanskim supermodelom Naomi Campbell, ali i sa srpskom Angelinom Jolie, kako od milja nazivaju Aleksandru Mejničenko, suprugu također ruskog milijardera Andreja Meljničenka. Sa svojim prijateljicama pojavila se i na naslovnici utjecajnog Vougea.

Abramoviču je Daria treća supruga, a u braku, koji su dugo vremena skrivali, dobili su i dvoje djece – sina Arona Alexandra i kćer Leu. Navodno su se upoznali preko njezina oca Aleksandra tijekom novogodišnje proslave 2005. godine. Abramovič je u to vrijeme bio u braku s s Irinom Mandalinom, dok je Daria hodala s teniskom zvijezdom Maratom Safinom. Svoju vezu potvrdili su tek dvije godine nakon što se Roman razveo od tadašnje supruge, a svoju ljubav ozakonili su brakom 2008. godine na tajnoj ceremoniji.

Za vrijeme Abramovičeva razvoda od bivše supruge svestrana Daria postigla je zamjetan uspjeh na tržištu umjetnina. U Moskvi posjeduje poznatu galeriju The Garage. Kada ne radi, Daša uživa u putovanjima. Njezin život odvija se na relaciji Moskva – Los Angeles – London. Zime provodi u popularnom St. Bartsu, a ljeta na Sardiniji. Osim u umjetnine ulaže i u nekretnine pa je tako navodno 2010. godine u Los Angelesu kupila dvorac vrijedan 19,5 milijuna dolara.

Njezin enormni bankovni račun nakon razvoda podebljat će se još i više. Abramovič prema nekim procjenama teži 11,5 milijardi dolara, a značajan iznos nakon što brakorazvodna parnica bude okončana pripast će i Dariji koja će sa svojim životom nastaviti još lagodnije.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene