451649
451649
451649
451649
451649

POSLOVNI KRAH IVE MAJOLI Teniski centar odlazi u stečaj s 59 milijuna kuna duga

  • , 27.09.2016., 14:24
  • Autor:
  • komentara

Na stečajno ročište u prosincu pozvani su Iva Majoli Marić, ali i Stanislav i Drago Majoli koji su navedeni kao direktori tvrtke.

 
 
 
 
Iva Majoli (FOTO: Jurica Galoic/24sata)
Iva Majoli (FOTO: Jurica Galoic/24sata)

Trgovački sud u Zagrebu objavio je zaključak kojim se za 7. prosinca određuje ročište na kojem bi se trebalo raspraviti i odlučiti o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka nad teniskim centrom proslavljene hrvatske tenisačice Ive Majoli od koje je predlagatelj stečaja H-ABDUCO d.o.o još u listopadu prošle godine potraživao čak 59 milijuna kuna.

Zaključak Trgovačkog suda uslijedio je nakon prošlogodišnjeg rješenja i zaključka kojima je imenovan stečajni upravitelj teniskog centra Ive Majoli u zagrebačkoj Jurjevskoj ulici i to na temelju prijedloga H-ABDUCO d.o.o za pokretanje stečajnog postupka u kojem se navodi da ima ukupne tražbine u iznosu od preko 59 milijuna kuna, a koje nije u mogućnosti naplatiti s obzirom na to da je dužnikov račun blokiran.

U tom se prijedlogu navodi da H-ABDUCO nije samo osobni vjerovnik već i razlučni vjerovnik dužnika te da ima legitimaciju podnijeti prijedlog temeljem odredbi Stečajnog zakona jer "postoji vjerojatnost da svoje novčane tražbine neće moći namiriti iz predmeta na koje se odnose njegova razlučna prava".

Iva Majoli (FOTO: Jurica Galoic/24sata)

U prijedlogu se ističe i da je H-ABDUCO, tvrtka kojoj je osnivač HETA Asset Resolution Hrvatska, bivši Hypo leasing Kroatien, s Tenis centrom Ive Majoli zaključio nekoliko ugovora o kreditu i aneksa ugovora te je osigurao novčanih tražbina zasnivanjem založnog prava na nekretninama i na poslovnim udjelima svog dužnika i time stekao status razlučnog vjerovnika.

Na stečajno ročište u prosincu pozvani su Iva Majoli Marić, ali i Stanislav i Drago Majoli koji su navedeni kao direktori tvrtke. Njima je bilo naloženo da sudu predaju dokumente o nekretninama, pokretninama i drugim imovinskim pravima koje čine imovinu njihove tvrke, kao i podatke gdje se nekretnine i pokretnine nalaze te koliko novca imaju na računu.

U dosadašnjem postupku naplate dugova od Teniskog centra Ive Majoli izvršena je procjena vrijednosti nekretnina dužnika prema kojoj stanovi Ive Majoli u centru Zagreba od oko 154 i 79 kvadrata vrijede nešto više od 8 milijuna kuna, teniski centar u elitnoj zagrebačkoj četvrti nešto više od 21 milijun kuna, ali i da restoran u Novom Vinodolskom vrijedi oko 5,6 milijuna kuna.

Iva Majoli (FOTO: Jurica Galoic/Pixell)

U sudskom rješenju stoji i da je temeljem navedenih procjena nekretnina izvjesno da predlagatelj stečaja tvrtke Ive Majoli, H-ABDUCO, neće moći u cijelosti naplatiti svoja potraživanja od čak 59 milijuna kuna.

Tenis centar Iva Majoli d.o.o, tvrtka je koja je prošle godine, prema podacima Fine, prijavila ostvareni gubitak od čak 33,3 milijuna kuna, a s ukupnim gubitkom iz prethodnih godina dug je veći od 47,6 milijuna kuna. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se