Bravo, Taylor!

Dobila tužbu protiv ljigavca koji ju je zlostavljao i održala svijetu važnu lekciju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Taylor Swift oduševila je svijet svojim novim potezom. Nakon što je tužila DJ-a koji ju je uhvatio za stražnjicu 2013. godine, pjevačica je pobijedila. Nije tražila novac, a svojim slučajem dala je djevojkama sjajan primjer.

Taylor Swift oduševila je svijet svojim novim potezom. Naime, mlada glazbenica dobila je parnicu protiv DJ-a koji ju je 2013. godine zgrabio za stražnjicu, a sve prije koncerta. Da stvar bude gora, napravio je to pred fotografom pa je cijeli incident bio zabilježen i fotografijom. Slučaj je završio na naslovnicama svjetskih medija, a za oko je javnosti zapelo i hrabro svjedočenje Taylor Swift. BBC ističe kako je ovaj slučaj važan iz četiri razloga, aplaudirajući mladoj glazbenici što nije popustila i odustala od tužbe.

Pogledaj i ovo Travis Kelce jedva je stajao na nogama! Pijanog dečka Taylor Swift pridržavali dok je pokušavao pjevati poslije velike pobjede, oduzeli su mu čak i mikrofon!

Slučaj je skrenuo pozornost na rijetko prijavljivanje seksualnih napada. Majka pjevačice Andrea Swift rekla je kako nije odmah slučaj prijavila jer nije željela da to bude događaj koji će definirati Taylor, nije željela da tako nešto postane tema tabloida i internetskih sprdnji. Zajedno s odvjetnikom odlučili su slučaj voditi diskretno i tiho. Majka pjevačice tako je pokazala kako se većina žena ponaša u nesretnim slučajevima silovanja ili zlostavljanja.

Nije se povukla! Taylor je pokazala kako se u ovakvim slučajevima treba ponašati. Nije dopustila da joj zlostavljač nabije krivnju zbog nemilog događaja. "Neću dopustiti ni vama ni vašem klijentu da tvrdite da sam ja kriva", na sudu je rekla odvjetniku okrivljenika slavna pjevačica. Mediji tvrde da je na ovaj način Swift svojim obožavateljima pokazala kako otvoreno pričati o seksualnom zlostavljanju i posljedicama koje može prouzročiti.

Poslala je, osim toga, važnu poruku svim djevojkama. Od napadača je tražila tek dolar odštete. Pokazala je tako da njena tužba nema veze s novcem, već isključivo služi kao poruka koja će pokazati mladima da je njihovo tijelo samo njihovo, kao i da same odlučuju što će tolerirati na svom tijelu.

Rijedak je ovo slučaj da je slavna osoba žrtva, a ne počinitelj ovakvih zločina. Navikli smo gledati situaciju s druge strane, no ovog puta jedna slavna osoba usudila se progovoriti o problemu seksualnog maltretiranja u poslu. Da se ne bori samo za sebe, dokazuje i činjenica da je Swift dala kolegici Keshi 250 tisuća dolara da joj pomogne platiti pravne troškove u tužbi protiv producenta koji ju je zlostavljao. Nije time Taylor pomogla samo svojoj kolegici, već i velikom nizu žena 'običnih' žena.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene