453878
453878
453878
453878
453878

UPITAN DOLAZAK Hoće li se Bob Dylan pojaviti na dodjeli Nobelove nagrade

  • , 17.10.2016., 17:24
  • Autor:
  • komentara

Američki trubadur Dylan na dobitak Nobelove nagrade u četvrtak zasad odgovara samo šutnjom.

 
 
 
 
Bob Dylan (FOTO: Getty)
Bob Dylan (FOTO: Getty)

Švedska akademija objavila je u ponedjeljak kako je odustala od pokušaja da stupi u kontakt s Bobom Dylanom, nekoliko dana nakon što je nagrađen Nobelovom nagradom za književnost.

"Trenutno ne radimo ništa. Zvala sam i slala elektroničku poštu njegovom najbližem suradniku i primila sam vrlo prijateljske odgovore. Zasad je to dovoljno", rekla je u ponedjeljak tajnica akademije Sara Danius za radio SR.

Američki trubadur Dylan na dobitak Nobelove nagrade u četvrtak zasad odgovara samo šutnjom. Te noći je održao koncert u Las Vegasu, no nije spominjao svoju novu počast.

Bob Dylan (FOTO: Getty)

"Nisam nimalo zabrinuta", tvrdi Danius, dodajući kako misli da će se Dylan pojaviti na dodjeli nagrade.

Dobitnici Nobela su 10. prosinca pozvani u Stockholm kako bi primili nagradu od švedskog kralja Karla XVI. Gustafa i održali govor, ali Švedska akademija još uvijek ne zna hoće li i Dylan prisustvovati tom događaju.

"Ako ne želi doći, neće doći. U svakom slučaju će se održati veliko slavlje, a njemu pripast počast", smatra Danius.

Bob Dylan (FOTO: Getty)

Stihovi 75-godišnjeg Dylana godinama ostavljaju trag na generacijama njegovih obožavatelja, te je on prvi kantautor koji je dobio Nobela za književnost.

Ove godine su za tu nagradu još bili nominirani književnici Salman Rushdie, Adonis i Ngugi wa Thiong'o. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se