Od Šoletić do Šušnjare

7 JE ČAROBAN BROJ Sve pjevačice grupe Magazin

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jedna od naših najpoznatijih grupa je Magazin. Na sceni su već 36 godina, a tijekom godina izmijenilo se čak sedam pjevačica.

Ove godine jedan od najuspješnijih albuma grupe Magazin, 'Put putujem' slavi 30. godišnjicu objavljivanja. Dosta se promijenilo od samih početaka ove legendarne grupe, koja je osnovana 1979. pod drugim imenom, koje mijenja tri godine kasnije u današnje. No, ono što se najviše izmijenilo su svakako pjevačice.

Pogledaj i ovo showbuzz Ništa bez plavuša Samo je jedna bila crnka, ali to nije bilo to. Ljudi vole plavuše

Majda Šoletić

Bila je prva pjevačica, od samih početaka kada su se zvali Mladi batali. Iste godine, 1979. potpisali su diskografski ugovor s Jugotonom, te snimili prve singlove i promijenili ime u Dalmatinski magazin. Šoletić je tri godine nakon toga napustila grupu te se prestala baviti pjevanjem.

Marija Kuzmić

Dolaskom nove pjevačice 1982. mijenja se i ime u – Magazin. Kuzmić je s grupom pjevala samo godinu dana, a otišla je iz obiteljskih razloga. Ona je bila pjevačica s kojom je grupa snimila svoj prvi album 'Slatko stanje', a udala se i za tadašnjeg bubnjara, Zorana Marinkovića. Prije Magazina pjevala je u grupi More, zajedno s Oliverom Dragojevićem i Meri Cetinić.

Ljiljana Nikolovska

Onda je 1983. došao red na Nikolovsku, koja je s Magazinom na Splitskom festivalu otpjevala hit 'Kokolo', a upravo zbog toga je tiraža albuma 'Split 83' bila rekordna. Ljiljana je bila i glavni vokal na nekoliko njihovih najuspješnijih albuma poput 'Put putujem' i 'Magazin'. Sedam godina kasnije ona odlazi u SAD, gdje i danas živi sa suprugom i sinom.

Danijela Martinović

Nasljednica Nikolovske 1991. postaje Danijela Martinović, jedna od naših najpoznatijih pjevačica. Magazin je 1995. s pjesmom 'Nostalgija' u duetu s Lidijom Horvat Dunjko na Eurosongu u Dublinu zasjeo na šesto mjesto. Godinu dana kasnije Danijela odlazi kako bi se posvetila solo karijeri, što je bio odličan potez za nju, jer ima jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih karijera na našoj estradi, te je u dugogodišnjoj vezi s Petrom Grašom.

Jelena Rozga

Popularna Rozga pridružila se Magazinu s nepunih 18 godina, a ostala je s grupom deset godina, nakon čega se odlučila baciti u solo vode. No, suradnja s Tončijem Huljićem se nastavila. Ta suradnja se pokazala i više nego uspješnom, a Jeleni ide odlično i na privatnom planu – zaručena je za Stjepana Hausera. S Magazinom je četiri puta nastupala na Dori, te snimila čak pet albuma!

Ivana Kovač

Nakon Rozgina odlaska, 2006. pjevačica Magazina postaje kćer legendarnog Miše Kovača, Ivana. Grupa tada odlazi u drugi, smireniji smjer. Iste godine objavljuju album s Ivaninim vokalom, a godinu dana kasnije izdaju album koji sadrži obrade njihovih poznatih pjesama u potpuno drugom stilu. Grupa tada nije ostvarila veće uspjehe, a 2010. Ivana odlazi i nastavlja samostalno.

Andrea Šušnjara

Dolaskom Šušnjare, Magazin se vraća onom prepoznatljivom, zaigranom zvuku. Kao njihova pjevačica debitirala je na Splitskom festivalom s pjesmom 'Sijamski blizanci', a 2014. Magazin izbacuje svoj 18. album 'Mislim pozitivno!', na kojem Andrea sama pjeva sve pjesme. Šest godina nakon svog dolaska u Magazin, Andrea je i dalje glavni vokal ove legendarne grupe.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene